FREDERIK JAKOBSEN: SPÆNDING ER EN EKSTRA GNIST

18/08/2023

Lørdag eftermiddag kører den 25-årige Frederik Jakobsen årets vigtigste løb, når han i svenske Gislaved er med i Grand Prix Challenge 2023, som gælder om tre pladser i VM-serien 2024.

Danmark har også Michael Jepsen Jensen til start.

Foto:  Sejren i Vojens 5. april foran Michael Jepsen Jensen (th) og Mads Hansen (tv) ( Frank Cilius)

By Ib Søby

På en råkold forårsaften, den 5. april, indledte Frederik Jakobsen den lange rejse mod det forjættede land, da han på Vojens Speedway Center vandt den danske VM og EM kvalifikation foran Michael Jepsen Jensen og Mads Hansen.

Nu skal drømmen indfries i en hård Grand Prix Challenge med 15 konkurrenter fra 9 lande.

– Det er et stærkt og bredt felt, men jeg synes, at jeg på en god dag, bør have muligheder for at slutte i top 3, siger Frederik Jakobsen, som for syv år siden kørte nogle enkelte løb for netop Lejonen i Gislaved, og dermed kender lidt til banen.

Efter sejren i Vojens klarede Frederik Jakobsen sig videre i kvalifikationen med en topplacering i slovakiske Zarnovica, og han glæder sig til det nervepirrende løb på lørdag.

– Jeg kan godt lide spændingen til så stor og vigtig en international opgave. Det er jo derfor jeg kører speedway. Det er jo netop det som vi kæmper for, og mange gange drømmer om, når der fx er vinterpause, og man kigger frem mod en ny sæson, uddyber Frederik Jakobsen.

Fynboen skiftede op til denne sæson fra barndomsklubben Fjelsted til Region Varde. Han kører også for britiske Kings Lynn, og i den bedste polske liga for Grudziadz, hvor han er holdkammerat med Danmarks kørende landstræner Nicki Pedersen.

– Nicki er med på lørdag, og han kan helt sikkert give Michael Jepsen Jensen og jeg nogle gode råd og vejledning, når det syder og koger i ryttergården, og det kommer det til på lørdag, siger Frederik Jakobsen.

Lørdag den 19. august, klokken 16.00, i svenske Gislaved.

Løbet bliver ikke vist på nogen almindelig tv kanal, men vi ved at det i hvert fald kan streames her www.tapesup.tv mod betaling.

Feltet om tre pladser til Grand Prix 2024 er:
Frederik Jakobsen, Danmark
Michael Jepsen Jensen, Danmark
Jason Doyle, Australien
Jack Holder, Australien
Martin Vaculik, Slovakia
Jan Kvech, Tjekkiet
Demitri Bergé, Frankrig
Szymon Wozniak, Polen
Jacob Thorsell, Sverige
Nicolas Covatti, Italien
Przemyslaw Pawlicki, Polen
Poitr Pawlicki, Polen
Michele Castagna, Italien
Martin Smolinski, Germany
Luke Becker, USA 
Andrzejs Lebedevs., Letland

Latest news

Leon Madsen vælger SES – Sønderjylland Elite Speedway

Den 35-årige grandprix-stjerne og dobbelte VM-sølvvinder, har efter flytningen fra polske Gdynia til fødebyen Vejle, valgt at fortsætte sin danske karriere hos SES - Sønderjylland Elite Speedway. Hermed får Madsen hjemmebane på Vojens Speedway Center, hvor han i...

SPÆNDENDE POLSK PROFIL TIL SES

Den 28-årige Marcin Nowak bliver i 2024 indlemmet i truppen hos SES – Sønderjylland Elite Speedway. I 2023 var Nowak topscorer for Rzeszow, og en vigtig brik i klubbens oprykning til den polske 1. division, som er landets næstbedste række. Foto: Nowak, Facebook Af Ib...

Næste års danske VM Grand Prix køres 14. september

Over 14.000 ellevilde fans jublede da Leon Madsen vandt en sjælden dansk hjemmesejr på Vojens Speedway Center for to måneder siden. Fredag formiddag offentliggjorde Discovery Sports Events Grand Prix kalenderen for 2024, og det betyder, at verdenseliten gæster Vojens...

ANDERS THOMSEN & MADS HANSEN FORTSÆTTER HOS SES

Støvet har knapt lagt sig efter sidste uges forrygende DM Hold Superfinale på Vojens Speedway Center, inden puslespillet omkring trupperne til SpeedwayLigaen 2024 er gået i gang. Ud over den dobbelte danske mester og grandprix-vinder Anders Thomsen, fortsættes den...

Share on social media