FREDERIK JAKOBSEN: SPÆNDING ER EN EKSTRA GNIST

18/08/2023

Lørdag eftermiddag kører den 25-årige Frederik Jakobsen årets vigtigste løb, når han i svenske Gislaved er med i Grand Prix Challenge 2023, som gælder om tre pladser i VM-serien 2024.

Danmark har også Michael Jepsen Jensen til start.

Foto:  Sejren i Vojens 5. april foran Michael Jepsen Jensen (th) og Mads Hansen (tv) ( Frank Cilius)

Af Ib Søby

På en råkold forårsaften, den 5. april, indledte Frederik Jakobsen den lange rejse mod det forjættede land, da han på Vojens Speedway Center vandt den danske VM og EM kvalifikation foran Michael Jepsen Jensen og Mads Hansen.

Nu skal drømmen indfries i en hård Grand Prix Challenge med 15 konkurrenter fra 9 lande.

– Det er et stærkt og bredt felt, men jeg synes, at jeg på en god dag, bør have muligheder for at slutte i top 3, siger Frederik Jakobsen, som for syv år siden kørte nogle enkelte løb for netop Lejonen i Gislaved, og dermed kender lidt til banen.

Efter sejren i Vojens klarede Frederik Jakobsen sig videre i kvalifikationen med en topplacering i slovakiske Zarnovica, og han glæder sig til det nervepirrende løb på lørdag.

– Jeg kan godt lide spændingen til så stor og vigtig en international opgave. Det er jo derfor jeg kører speedway. Det er jo netop det som vi kæmper for, og mange gange drømmer om, når der fx er vinterpause, og man kigger frem mod en ny sæson, uddyber Frederik Jakobsen.

Fynboen skiftede op til denne sæson fra barndomsklubben Fjelsted til Region Varde. Han kører også for britiske Kings Lynn, og i den bedste polske liga for Grudziadz, hvor han er holdkammerat med Danmarks kørende landstræner Nicki Pedersen.

– Nicki er med på lørdag, og han kan helt sikkert give Michael Jepsen Jensen og jeg nogle gode råd og vejledning, når det syder og koger i ryttergården, og det kommer det til på lørdag, siger Frederik Jakobsen.

Lørdag den 19. august, klokken 16.00, i svenske Gislaved.

Løbet bliver ikke vist på nogen almindelig tv kanal, men vi ved at det i hvert fald kan streames her www.tapesup.tv mod betaling.

Feltet om tre pladser til Grand Prix 2024 er:
Frederik Jakobsen, Danmark
Michael Jepsen Jensen, Danmark
Jason Doyle, Australien
Jack Holder, Australien
Martin Vaculik, Slovakiet
Jan Kvech, Tjekkiet
Demitri Bergé, Frankrig
Szymon Wozniak, Polen
Jacob Thorsell, Sverige
Nicolas Covatti, Italien
Przemyslaw Pawlicki, Polen
Poitr Pawlicki, Polen
Michele Castagna, Italien
Martin Smolinski, Tyskland
Luke Becker, USA 
Andrzejs Lebedevs., Letland

Seneste nyheder

LYAGER SEJREDE I VOJENS

Foto: John Bo Jensen Den 26-årige Slangerup kører Andreas Lyager vandt tirsdag aften den danske VM & EM kvalifikation på Vojens Speedway Center. Lyager henviste således Anders Thomsen og Rasmus Jensen til de næste pladser på podiet, mens Benjamin Basso og Frederik...

SAME OLD STORY !

For 3. år i træk tabte SES – Sønderjylland Elite Speedway åbningsmatchen mod Holsted Tigers.Nøjagtig som i fjor lød cifrene 37-47 i Holsteds favør. På en halvkold forårsaften, hvor staben havde slidt og slæbt for at gøre banen klar på Vojens Speedway Center, kunne SES...

Fighter Wing elever til speedway

De unge elever på flymekaniker-uddannelsen på Fighter Wing i Skrydstrup får også i 2024 muligheden for at opleve en anden form for teknik og teamwork, når de gratis kan besøge naboerne på Vojens Speedway Center, og opleve tohjulet motorsport i verdensklasse. SES...

Stjernefelt til VM og EM kvalifikation i Vojens

SES – Sønderjylland Elite Speedway har Anders Thomsen, Mads Hansen og Jesper Knudsen til start, når Vojens Speedway Center igen er vært for den nationale VM og EM kvalifikation, til dette års EM-serie og næste års grandprix-serie. Mads Hansen og Benjamin Basso i...

Del på sociale medier