FREDERIK JAKOBSEN: SPÆNDING ER EN EKSTRA GNIST

18/08/2023

Lørdag eftermiddag kører den 25-årige Frederik Jakobsen årets vigtigste løb, når han i svenske Gislaved er med i Grand Prix Challenge 2023, som gælder om tre pladser i VM-serien 2024.

Danmark har også Michael Jepsen Jensen til start.

Foto:  Sejren i Vojens 5. april foran Michael Jepsen Jensen (th) og Mads Hansen (tv) ( Frank Cilius)

Af Ib Søby

På en råkold forårsaften, den 5. april, indledte Frederik Jakobsen den lange rejse mod det forjættede land, da han på Vojens Speedway Center vandt den danske VM og EM kvalifikation foran Michael Jepsen Jensen og Mads Hansen.

Nu skal drømmen indfries i en hård Grand Prix Challenge med 15 konkurrenter fra 9 lande.

– Det er et stærkt og bredt felt, men jeg synes, at jeg på en god dag, bør have muligheder for at slutte i top 3, siger Frederik Jakobsen, som for syv år siden kørte nogle enkelte løb for netop Lejonen i Gislaved, og dermed kender lidt til banen.

Efter sejren i Vojens klarede Frederik Jakobsen sig videre i kvalifikationen med en topplacering i slovakiske Zarnovica, og han glæder sig til det nervepirrende løb på lørdag.

– Jeg kan godt lide spændingen til så stor og vigtig en international opgave. Det er jo derfor jeg kører speedway. Det er jo netop det som vi kæmper for, og mange gange drømmer om, når der fx er vinterpause, og man kigger frem mod en ny sæson, uddyber Frederik Jakobsen.

Fynboen skiftede op til denne sæson fra barndomsklubben Fjelsted til Region Varde. Han kører også for britiske Kings Lynn, og i den bedste polske liga for Grudziadz, hvor han er holdkammerat med Danmarks kørende landstræner Nicki Pedersen.

– Nicki er med på lørdag, og han kan helt sikkert give Michael Jepsen Jensen og jeg nogle gode råd og vejledning, når det syder og koger i ryttergården, og det kommer det til på lørdag, siger Frederik Jakobsen.

Lørdag den 19. august, klokken 16.00, i svenske Gislaved.

Løbet bliver ikke vist på nogen almindelig tv kanal, men vi ved at det i hvert fald kan streames her www.tapesup.tv mod betaling.

Feltet om tre pladser til Grand Prix 2024 er:
Frederik Jakobsen, Danmark
Michael Jepsen Jensen, Danmark
Jason Doyle, Australien
Jack Holder, Australien
Martin Vaculik, Slovakiet
Jan Kvech, Tjekkiet
Demitri Bergé, Frankrig
Szymon Wozniak, Polen
Jacob Thorsell, Sverige
Nicolas Covatti, Italien
Przemyslaw Pawlicki, Polen
Poitr Pawlicki, Polen
Michele Castagna, Italien
Martin Smolinski, Tyskland
Luke Becker, USA 
Andrzejs Lebedevs., Letland

Seneste nyheder

sgp fan zone info 15.-16. september

Her kan du se tidsplanen og aktiviteterne i fan zonen. Indgangen åbner kl. 16.00 fredag og kl. 12.30 lørdag. Lørdag vil det være muligt at gå ud igen efter træning og komme tilbage senere. Man får armbånd ved hovedindgangen hvis man ønsker at benytte denne...

NYBAGT DANSK MESTER DRØMMER OM VM MEDALJE

I fredags kørte Emil Breum fra Ribe sig ind i kongerækken af danske U21-mestre i speedway, og på fredag aften har han muligheden for at tage en VM medalje, og dermed sige farvel til U21-regi med bravur. Foto: Leif P. Lauridsen Af Ib Søby Det er den 21-årige Emil...

VARM VM-WEEKEND VENTER I VOJENS

Uanset vejret fredag og lørdag - som tegner pænt - bliver Vojens Speedway Center igen klodens hotteste mekka i international speedway. Fredag kåres sportens næste U21-verdensmester og lørdag kan årets VM grandprix-serie formentlig finde sin guldvinder i 2023. Foto:...

KAI HUCKENBECK KLAR TIL VM GRAND PRIX I VOJENS

Foto: Frank Cilius Den 30-årige tyske speedwaystjerne kommer til start i lørdagens danske VM Grand Prix på Vojens Speedway Center. Huckenbeck kommer ind som reserve for den skadede polske kører Maciej Janowski. Det bliver første gang, at Kai Huckenbeck kører VM Grand...

Del på sociale medier