SPEEDWAY FEST I SVERIGE

14/06/2024

Hele otte danske speedwaystjerner kommer i aktion, når Skrotfrag Arena i Målilla byder op til weekendens festival i speedway. Både SGP4, første runde af SGP2, og selvfølgelig det svenske grandprix i VM serien, skal køres over to dage.

Se tidsplan og hvor det vises nederst.

Foto WBD – Bewley slog Vaculik i fjor

Af Ib Søby

Det svenske VM grandprix har ført en omskiftelig tilværelse siden 1995. Afdelingen har haft til huse i Linköping, Nya Ullevi i Gøteborg, Stockholm, Avesta og Eskilstuna, men i år er det ottende gang at Målilla er værter.

Men ti gange har Målilla også været vært for det Skandinaviske grandprix, i de perioder hvor Sverige havde to VM løb.

Vi nærmer os halvdelen af årets VM serie, og de danske forhåbninger må tillægges vinderen fra Landshut, Mikkel Michelsen, som ligger på 6. pladsen i stillingen, mens Leon Madsen – plaget af personlige problemer – er nede på 10. pladsen.

Polske Bartosz Zmarzlik har vundet i 2021 og 2022, men missede finalen i fjor, hvor britiske Dan Bewley sejrede tæt foran slovakiske Martin Vaculik.

Og hvis der fortsat skal være spænding i VM kampen, må Zmarzlik indhentes på lørdag.

VM stillingen:
https://www.fimspeedway.com/sgp/standings

SGP2
Set med danske øjne bliver åbningen på U21 VM – SGP2 – fredag aften, en yderst interessant affære. Vi har – som bedste nation – hele fem unge løver til start. Jesper Knudsen, Bastian Pedersen, William Drejer, Villads Nagel og Mikkel Andersen, vil forhåbentlige kunne presse hinanden op til et godt resultat.

Favoritter i den smålandske skov er nok de to svenske esser, i form af Casper Henriksson og Philip Hellström-Bängs.

SGP2 bliver også transmitteret på tv, og efter Målilla, har man afdelinger i Riga og Torun, efter sommeren.

SGP4
For andet år køres, lørdag middag, om det uofficielle mesterskab i 190cc – kaldet SGP4 – som i fjor blev vundet af Elias Jamil. Til denne udgave har Danmark en enkelt kører med. Det er den 10-årige Tino Stjernegaard Olsen, som for mulighed for at træne på banen fredag.

Tidsplan:
Fredag
12.00 Træning SGP4
15.00 Træning og tidskørsel SGP2
19.00 VM afdeling 1 i SGP2 – Kan ses på Eurosport 2 eller MAX (Discovery+)

Lørdag
12.00 SGP4
15.00 Træning og tidskørsel SGP – Kan ses på MAX (Discovery+)
19.00 SGP Det svenske grandprix – Kan ses på 6eren eller MAX (Discovery+)

Seneste nyheder

SMAL SEJR SENDER SES VÆK FRA BUNDEN

Foto: Frank Cilius PÅ en smuk sommeraften var der glæde at spore hos SES – Sønderjylland Elite Speedway, som besejrede GSK Grindsted med 43-41. Hermed tog GSK det samlede bonuspoint, men SES rykkede op på femte pladsen i ligaen, nu med fem point. Dog har både Region...

LEON MADSEN I DANSK SÆSONDEBUT

Onsdag aften vender den dobbelte VM-sølvvinder Leon Madsen tilbage til Vojens Speedway Center, hvor han i fjor vandt sin – hidtil – største triumf på dansk grund, da han henrykkede over 14.000 fans med sejren i det danske VM grandprix. Af Ib Søby – foto Frank Cilius...

SYMFONISK SPEEDWAY

Lørdag den 22. juni - 16.00 – opføres Haderslev Symfonien på Skamlingsbanken, og der er gratis adgang for alle. Det musikalske værk fokuserer på dagliglivet i Haderslev Kommune, og her har den britiske komponist Juliana Hodkinson valgt at inddrage speedway  som et...

MIKKEL ANDERSEN OG VILLADS NAGEL OGSÅ KLAR TIL SGP2

Fra venstre: Mikkel Andersen & Jesper Knudsen. Foto: Frank Cilius Danmark får hele fem kørere med i årets U21 VM serie –SGP2 – som indledes på fredag i svenske Målilla. Efter weekendens kvalifikationsrunder klarede Jesper Knudsen, William Drejer og Bastian...

Del på sociale medier