Leon Madsen vælger SES – Sønderjylland Elite Speedway

09/12/2023

Den 35-årige grandprix-stjerne og dobbelte VM-sølvvinder, har efter flytningen fra polske Gdynia til fødebyen Vejle, valgt at fortsætte sin danske karriere hos SES – Sønderjylland Elite Speedway. Hermed får Madsen hjemmebane på Vojens Speedway Center, hvor han i september henrykkede 14.000 fans ved at vinde en sjælden dansk grandprix sejr på dansk grund.

Foto: Frank Cilius

Af Ib Søby

Allerede i 2023 nåede Leon Madsen at køre tre matcher for SES – Sønderjylland Elite Speedway. Madsen trådte til, med kort varsel, da SES i én og samme weekend i august, mistede både Anders Thomsen og Nicolai Klindt på grund af styrt.

Oprindelig havde Leon Madsen en forhåndsaftale med Nordjysk Elite Speedway for 2024, men aftalen nåede ikke at blive konfirmeret, inden Madsen og Nordjyske gik hvert til sit.

Nu har Leon Madsen valgt SES – Sønderjylland Elite Speedway for 2024.

– Jeg vil gerne vinde hold-guld med SES næste år. Det er en meget professionel stab, og gennem efteråret har Jacob Olsen og jeg fået udviklet et godt samarbejde, også på det organisatoriske plan.

– Mine chancer for at vinde VM bliver også øget med tilknytningen til SES, for tidligere har baner som i Vojens ikke været min livret. Gennem 10 år har jeg kørt meget på store polske baner, og jeg havde måske ikke vundet det danske Grand Prix i 2023, hvis ikke jeg havde haft to løb for SES inden, mener Leon Madsen.

Næste års danske grand prix er igen næstsidste i VM serien.

SES direktør Jacob Olsen glæder sig, både på Leon Madsens vegne, men også i forhold til dansk speedway generelt.

– Det er dejligt at landets største internationale profil også kommer til at køre med i den danske liga. Jeg tror vi får en meget spændende sæson i 2024, og personligt vil jeg meget gerne bidrage til, at Leon Madsen kan blive vores næste verdensmester.

– Med sit nye domicil i Vejle får vi et meget tættere samarbejde, som også vil smitte af på hele SES-truppen, mener Jacob Olsen.

SES- Sønderjylland Elite Speedway består således af Anders Thomsen, Mads Hansen, Leon Madsen, Jesper Knudsen, Mikkel Andersen, Sam Jensen, plus to udlændinge i form af australske Keynan Rew og polske Marcin Nowak.

Claus Ørts, Peder Bøndergaard og Ole Jakobsen fortsætter som holdledere.

Fakta:

Leon Madsen

Født 5. september 1988 i Vejle.

Individuel VM-sølv i 2019 og 2022.

55 VM grandprix, 20 finaler, 4 sejre – senest det danske grand prix i Vojens 2023.

3 x VM-bronze for hold.

Europamester 2018 og 2022.

YGT jr. Verdensmester 2001.

Seneste nyheder

SMAL SEJR SENDER SES VÆK FRA BUNDEN

Foto: Frank Cilius PÅ en smuk sommeraften var der glæde at spore hos SES – Sønderjylland Elite Speedway, som besejrede GSK Grindsted med 43-41. Hermed tog GSK det samlede bonuspoint, men SES rykkede op på femte pladsen i ligaen, nu med fem point. Dog har både Region...

LEON MADSEN I DANSK SÆSONDEBUT

Onsdag aften vender den dobbelte VM-sølvvinder Leon Madsen tilbage til Vojens Speedway Center, hvor han i fjor vandt sin – hidtil – største triumf på dansk grund, da han henrykkede over 14.000 fans med sejren i det danske VM grandprix. Af Ib Søby – foto Frank Cilius...

SYMFONISK SPEEDWAY

Lørdag den 22. juni - 16.00 – opføres Haderslev Symfonien på Skamlingsbanken, og der er gratis adgang for alle. Det musikalske værk fokuserer på dagliglivet i Haderslev Kommune, og her har den britiske komponist Juliana Hodkinson valgt at inddrage speedway  som et...

SPEEDWAY FEST I SVERIGE

Hele otte danske speedwaystjerner kommer i aktion, når Skrotfrag Arena i Målilla byder op til weekendens festival i speedway. Både SGP4, første runde af SGP2, og selvfølgelig det svenske grandprix i VM serien, skal køres over to dage. Se tidsplan og hvor det vises...

Del på sociale medier