Leon Madsen vælger SES – Sønderjylland Elite Speedway

09/12/2023

Den 35-årige grandprix-stjerne og dobbelte VM-sølvvinder, har efter flytningen fra polske Gdynia til fødebyen Vejle, valgt at fortsætte sin danske karriere hos SES – Sønderjylland Elite Speedway. Hermed får Madsen hjemmebane på Vojens Speedway Center, hvor han i september henrykkede 14.000 fans ved at vinde en sjælden dansk grandprix sejr på dansk grund.

Photo: Frank Cilius

By Ib Søby

Allerede i 2023 nåede Leon Madsen at køre tre matcher for SES – Sønderjylland Elite Speedway. Madsen trådte til, med kort varsel, da SES i én og samme weekend i august, mistede både Anders Thomsen og Nicolai Klindt på grund af styrt.

Oprindelig havde Leon Madsen en forhåndsaftale med Nordjysk Elite Speedway for 2024, men aftalen nåede ikke at blive konfirmeret, inden Madsen og Nordjyske gik hvert til sit.

Nu har Leon Madsen valgt SES – Sønderjylland Elite Speedway for 2024.

– Jeg vil gerne vinde hold-guld med SES næste år. Det er en meget professionel stab, og gennem efteråret har Jacob Olsen og jeg fået udviklet et godt samarbejde, også på det organisatoriske plan.

– Mine chancer for at vinde VM bliver også øget med tilknytningen til SES, for tidligere har baner som i Vojens ikke været min livret. Gennem 10 år har jeg kørt meget på store polske baner, og jeg havde måske ikke vundet det danske Grand Prix i 2023, hvis ikke jeg havde haft to løb for SES inden, mener Leon Madsen.

Næste års danske grand prix er igen næstsidste i VM serien.

SES direktør Jacob Olsen glæder sig, både på Leon Madsens vegne, men også i forhold til dansk speedway generelt.

– Det er dejligt at landets største internationale profil også kommer til at køre med i den danske liga. Jeg tror vi får en meget spændende sæson i 2024, og personligt vil jeg meget gerne bidrage til, at Leon Madsen kan blive vores næste verdensmester.

– Med sit nye domicil i Vejle får vi et meget tættere samarbejde, som også vil smitte af på hele SES-truppen, mener Jacob Olsen.

SES- Sønderjylland Elite Speedway består således af Anders Thomsen, Mads Hansen, Leon Madsen, Jesper Knudsen, Mikkel Andersen, Sam Jensen, plus to udlændinge i form af australske Keynan Rew og polske Marcin Nowak.

Claus Ørts, Peder Bøndergaard og Ole Jakobsen fortsætter som holdledere.

Facts:

Leon Madsen

Født 5. september 1988 i Vejle.

Individuel VM-sølv i 2019 og 2022.

55 VM grandprix, 20 finaler, 4 sejre – senest det danske grand prix i Vojens 2023.

3 x VM-bronze for hold.

Europamester 2018 og 2022.

YGT jr. Verdensmester 2001.

Latest news

BERNTZON FORTSÆTTER HOS SES

Den 30-årige svenske topkører Oliver Berntzon fortsætter sin danske karriere hos SES – Sønderjylland Elite Speedway i 2024. Hermed er SES truppen på ni kørere, inden transfervinduet lukker den 1. marts. Af Ib Søby Tilbage i 2010 var Oliver Berntzon også en del af...

Mads Hansen: Stabilitet er styrke

Den 23-årige Mads Hansen er Sønderjyllands mest markante speedwayprofil i mange år. Han håber på landshold, grandprix wildcard til Vojens, og deltagelse i SEC EM serien i 2024. Men hans altoverskyggende mål er, at udvise stabilitet og fremgang for sine klubhold i...

ZMARZLIK KÅRET AF JOURNALISTER

Foto: Discovery En udvalgt panel af 18 speedway-journalister fra hele verden, har kåret den firedobbelte verdensmester Bartosz Zmarzlik som klodens suverænt bedste i 2023. Hermed blev Zmarzlik den allerførste vinder af den ny-indstiftet pris DET GYLDNE HJUL, anført af...

HANS ANDERSEN STOPPER

En af Danmarks mest succesrige speedwayprofiler gennem tiderne har valgt at stoppe. Efter 23 år som professionel, har Hans Andersen besluttet trække sig tilbage fra den sport, hvor han har givet de danske fans en række store oplevelser - Det føles rigtigt nu. Jeg...

Share on social media