VARM VM-WEEKEND VENTER I VOJENS

13/09/2023

Uanset vejret fredag og lørdag – som tegner pænt – bliver Vojens Speedway Center igen klodens hotteste mekka i international speedway. Fredag kåres sportens næste U21-verdensmester og lørdag kan årets VM grandprix-serie formentlig finde sin guldvinder i 2023.

Foto: Leon Madsen (Discovery)

By Ib Søby

Med 138 point – 24 i forspring – og to VM-afdelinger tilbage, bør det selvfølgelig ikke kunne gå galt for det kun 28-årige polske fænomen Bartosz Zmarzlik.

Svenske Frederik Lindgren står på 114 og kan med sejr i begge de to sidste afdelinger i Vojens og Torun maksimalt nå op på 154 point. Hvis Bartosz Zmarzlik bliver nummer to i Vojens, er han verdensmester for 4. gang, men mindre kan også gøre det.

Såfremt Zmarzlik kommer fra Vojens med tre VM point mere end Lindgren, vil titlen praktisk talt være sikret.

Topstillingen – der gives 20, 18, 16, 14, 12, 10 osv.

Bartosz Zmarzlik 138

Frederik Lindgren 114

Martin Vaculik 105

Jack Holder 97

Jason Doyle 87

Danske Leon Madsen og Mikkel Michelsen har udspillet deres rolle i det samlede klassement, men lurer selvfølgelig på en grandprix sejr på dansk grund.

Det er en sjældenhed, og det skete sidst i Vojens i 2012, hvor Michael Jepsen Jensen vandt for snuden af Nicki Pedersen. I 2015 vandt Peter Kildemand det danske grandprix på CASA Arena i Horsens.

Men i lørdags blev Leon Madsen og Michelsen nummer ét og to i EM-runden i polske Bydgoszcz. Måske ikke helt på VM-niveau, men stadig med et skræmmende stærkt felt, og et topresultat som kan give et mentalt løft frem mod lørdagen i Vojens.

Lørdagens wildcard er givet til Holsted-profilen Rasmus Jensen, som i fjor leverede den fineste wildcard præstation i hele grandprix serien, da han scorede 12 point og nåede semifinalen.

Fredag byder på afgørelsen i årets SGP2 – U21 VM – og her fører polske Mateusz Cierniak suverænt med 40 point, foran australske Kenan Rew og polske Bartolomiej Kowalski, begge på 30.

Den nykårede danske U21 mester Emil Breum er på 4. pladsen med 26 point, og har gode muligheder for medalje.

Danmark har også Esben Hjerrild og Nicklas Heiselberg til start, ligesom fredagens wildcard er tildelt den 19-årig Jesper Knudsen.

Det er kun 3. gang i historien at Vojens Speedway Center er vært for en U21 VM afgørelse. I 1977 vandt danske Alf Busk, og i 1999 den afdøde britiske Lee Richardson.

Fredag den 15. september:
13.00 Træning for SGP2 – lukket for publikum.
16.00 Adgang for publikum og åbning af FanZone med diverse aktiviteter, autografskrivning, quiz og meget mere.
19.00 FIM JØRGEN HANSEN BILER SGP2 2023 

Lørdag den 16. september:
12.30 FanZone åbner med diverse aktiviteter, autografskrivning, quiz, udstilling og interview med Erik Gundersen og meget mere.
13.00 Træning og tidskørsel for SGP – adgang for publikum.
19.00 FIM DELUXE HOMEART GRAND PRIX DENMARK 2023
Stort fyrværkeri efter sejrsceremoni.

Latest news

Leon Madsen vælger SES – Sønderjylland Elite Speedway

Den 35-årige grandprix-stjerne og dobbelte VM-sølvvinder, har efter flytningen fra polske Gdynia til fødebyen Vejle, valgt at fortsætte sin danske karriere hos SES - Sønderjylland Elite Speedway. Hermed får Madsen hjemmebane på Vojens Speedway Center, hvor han i...

SPÆNDENDE POLSK PROFIL TIL SES

Den 28-årige Marcin Nowak bliver i 2024 indlemmet i truppen hos SES – Sønderjylland Elite Speedway. I 2023 var Nowak topscorer for Rzeszow, og en vigtig brik i klubbens oprykning til den polske 1. division, som er landets næstbedste række. Foto: Nowak, Facebook Af Ib...

Næste års danske VM Grand Prix køres 14. september

Over 14.000 ellevilde fans jublede da Leon Madsen vandt en sjælden dansk hjemmesejr på Vojens Speedway Center for to måneder siden. Fredag formiddag offentliggjorde Discovery Sports Events Grand Prix kalenderen for 2024, og det betyder, at verdenseliten gæster Vojens...

ANDERS THOMSEN & MADS HANSEN FORTSÆTTER HOS SES

Støvet har knapt lagt sig efter sidste uges forrygende DM Hold Superfinale på Vojens Speedway Center, inden puslespillet omkring trupperne til SpeedwayLigaen 2024 er gået i gang. Ud over den dobbelte danske mester og grandprix-vinder Anders Thomsen, fortsættes den...

Share on social media