VARM VM-WEEKEND VENTER I VOJENS

13/09/2023

Uanset vejret fredag og lørdag – som tegner pænt – bliver Vojens Speedway Center igen klodens hotteste mekka i international speedway. Fredag kåres sportens næste U21-verdensmester og lørdag kan årets VM grandprix-serie formentlig finde sin guldvinder i 2023.

Foto: Leon Madsen (Discovery)

Af Ib Søby

Med 138 point – 24 i forspring – og to VM-afdelinger tilbage, bør det selvfølgelig ikke kunne gå galt for det kun 28-årige polske fænomen Bartosz Zmarzlik.

Svenske Frederik Lindgren står på 114 og kan med sejr i begge de to sidste afdelinger i Vojens og Torun maksimalt nå op på 154 point. Hvis Bartosz Zmarzlik bliver nummer to i Vojens, er han verdensmester for 4. gang, men mindre kan også gøre det.

Såfremt Zmarzlik kommer fra Vojens med tre VM point mere end Lindgren, vil titlen praktisk talt være sikret.

Topstillingen – der gives 20, 18, 16, 14, 12, 10 osv.

Bartosz Zmarzlik 138

Frederik Lindgren 114

Martin Vaculik 105

Jack Holder 97

Jason Doyle 87

Danske Leon Madsen og Mikkel Michelsen har udspillet deres rolle i det samlede klassement, men lurer selvfølgelig på en grandprix sejr på dansk grund.

Det er en sjældenhed, og det skete sidst i Vojens i 2012, hvor Michael Jepsen Jensen vandt for snuden af Nicki Pedersen. I 2015 vandt Peter Kildemand det danske grandprix på CASA Arena i Horsens.

Men i lørdags blev Leon Madsen og Michelsen nummer ét og to i EM-runden i polske Bydgoszcz. Måske ikke helt på VM-niveau, men stadig med et skræmmende stærkt felt, og et topresultat som kan give et mentalt løft frem mod lørdagen i Vojens.

Lørdagens wildcard er givet til Holsted-profilen Rasmus Jensen, som i fjor leverede den fineste wildcard præstation i hele grandprix serien, da han scorede 12 point og nåede semifinalen.

Fredag byder på afgørelsen i årets SGP2 – U21 VM – og her fører polske Mateusz Cierniak suverænt med 40 point, foran australske Kenan Rew og polske Bartolomiej Kowalski, begge på 30.

Den nykårede danske U21 mester Emil Breum er på 4. pladsen med 26 point, og har gode muligheder for medalje.

Danmark har også Esben Hjerrild og Nicklas Heiselberg til start, ligesom fredagens wildcard er tildelt den 19-årig Jesper Knudsen.

Det er kun 3. gang i historien at Vojens Speedway Center er vært for en U21 VM afgørelse. I 1977 vandt danske Alf Busk, og i 1999 den afdøde britiske Lee Richardson.

Fredag den 15. september:
13.00 Træning for SGP2 – lukket for publikum.
16.00 Adgang for publikum og åbning af FanZone med diverse aktiviteter, autografskrivning, quiz og meget mere.
19.00 FIM JØRGEN HANSEN BILER SGP2 2023 

Lørdag den 16. september:
12.30 FanZone åbner med diverse aktiviteter, autografskrivning, quiz, udstilling og interview med Erik Gundersen og meget mere.
13.00 Træning og tidskørsel for SGP – adgang for publikum.
19.00 FIM DELUXE HOMEART GRAND PRIX DENMARK 2023
Stort fyrværkeri efter sejrsceremoni.

Seneste nyheder

sgp fan zone info 15.-16. september

Her kan du se tidsplanen og aktiviteterne i fan zonen. Indgangen åbner kl. 16.00 fredag og kl. 12.30 lørdag. Lørdag vil det være muligt at gå ud igen efter træning og komme tilbage senere. Man får armbånd ved hovedindgangen hvis man ønsker at benytte denne...

NYBAGT DANSK MESTER DRØMMER OM VM MEDALJE

I fredags kørte Emil Breum fra Ribe sig ind i kongerækken af danske U21-mestre i speedway, og på fredag aften har han muligheden for at tage en VM medalje, og dermed sige farvel til U21-regi med bravur. Foto: Leif P. Lauridsen Af Ib Søby Det er den 21-årige Emil...

KAI HUCKENBECK KLAR TIL VM GRAND PRIX I VOJENS

Foto: Frank Cilius Den 30-årige tyske speedwaystjerne kommer til start i lørdagens danske VM Grand Prix på Vojens Speedway Center. Huckenbeck kommer ind som reserve for den skadede polske kører Maciej Janowski. Det bliver første gang, at Kai Huckenbeck kører VM Grand...

To dages VM-fest i Vojens

Der bliver bogstavelig talt klargjort til den helt store guldmedalje hos Vojens Speedway Center med VM-løb både d. 15. og 16. september. Her afsluttes nemlig U21-verdensmesterskabet, mens den individuelle verdensmester i speedway måske også bliver fundet. Foto...

Del på sociale medier