VARM VM-WEEKEND VENTER I VOJENS

13/09/2023

Uanset vejret fredag og lørdag – som tegner pænt – bliver Vojens Speedway Center igen klodens hotteste mekka i international speedway. Fredag kåres sportens næste U21-verdensmester og lørdag kan årets VM grandprix-serie formentlig finde sin guldvinder i 2023.

Foto: Leon Madsen (Discovery)

Af Ib Søby

Med 138 point – 24 i forspring – og to VM-afdelinger tilbage, bør det selvfølgelig ikke kunne gå galt for det kun 28-årige polske fænomen Bartosz Zmarzlik.

Svenske Frederik Lindgren står på 114 og kan med sejr i begge de to sidste afdelinger i Vojens og Torun maksimalt nå op på 154 point. Hvis Bartosz Zmarzlik bliver nummer to i Vojens, er han verdensmester for 4. gang, men mindre kan også gøre det.

Såfremt Zmarzlik kommer fra Vojens med tre VM point mere end Lindgren, vil titlen praktisk talt være sikret.

Topstillingen – der gives 20, 18, 16, 14, 12, 10 osv.

Bartosz Zmarzlik 138

Frederik Lindgren 114

Martin Vaculik 105

Jack Holder 97

Jason Doyle 87

Danske Leon Madsen og Mikkel Michelsen har udspillet deres rolle i det samlede klassement, men lurer selvfølgelig på en grandprix sejr på dansk grund.

Det er en sjældenhed, og det skete sidst i Vojens i 2012, hvor Michael Jepsen Jensen vandt for snuden af Nicki Pedersen. I 2015 vandt Peter Kildemand det danske grandprix på CASA Arena i Horsens.

Men i lørdags blev Leon Madsen og Michelsen nummer ét og to i EM-runden i polske Bydgoszcz. Måske ikke helt på VM-niveau, men stadig med et skræmmende stærkt felt, og et topresultat som kan give et mentalt løft frem mod lørdagen i Vojens.

Lørdagens wildcard er givet til Holsted-profilen Rasmus Jensen, som i fjor leverede den fineste wildcard præstation i hele grandprix serien, da han scorede 12 point og nåede semifinalen.

Fredag byder på afgørelsen i årets SGP2 – U21 VM – og her fører polske Mateusz Cierniak suverænt med 40 point, foran australske Kenan Rew og polske Bartolomiej Kowalski, begge på 30.

Den nykårede danske U21 mester Emil Breum er på 4. pladsen med 26 point, og har gode muligheder for medalje.

Danmark har også Esben Hjerrild og Nicklas Heiselberg til start, ligesom fredagens wildcard er tildelt den 19-årig Jesper Knudsen.

Det er kun 3. gang i historien at Vojens Speedway Center er vært for en U21 VM afgørelse. I 1977 vandt danske Alf Busk, og i 1999 den afdøde britiske Lee Richardson.

Fredag den 15. september:
13.00 Træning for SGP2 – lukket for publikum.
16.00 Adgang for publikum og åbning af FanZone med diverse aktiviteter, autografskrivning, quiz og meget mere.
19.00 FIM JØRGEN HANSEN BILER SGP2 2023 

Lørdag den 16. september:
12.30 FanZone åbner med diverse aktiviteter, autografskrivning, quiz, udstilling og interview med Erik Gundersen og meget mere.
13.00 Træning og tidskørsel for SGP – adgang for publikum.
19.00 FIM DELUXE HOMEART GRAND PRIX DENMARK 2023
Stort fyrværkeri efter sejrsceremoni.

Seneste nyheder

SYMFONISK SPEEDWAY

Lørdag den 22. juni - 16.00 – opføres Haderslev Symfonien på Skamlingsbanken, og der er gratis adgang for alle. Det musikalske værk fokuserer på dagliglivet i Haderslev Kommune, og her har den britiske komponist Juliana Hodkinson valgt at inddrage speedway  som et...

SPEEDWAY FEST I SVERIGE

Hele otte danske speedwaystjerner kommer i aktion, når Skrotfrag Arena i Målilla byder op til weekendens festival i speedway. Både SGP4, første runde af SGP2, og selvfølgelig det svenske grandprix i VM serien, skal køres over to dage. Se tidsplan og hvor det vises...

MIKKEL ANDERSEN OG VILLADS NAGEL OGSÅ KLAR TIL SGP2

Fra venstre: Mikkel Andersen & Jesper Knudsen. Foto: Frank Cilius Danmark får hele fem kørere med i årets U21 VM serie –SGP2 – som indledes på fredag i svenske Målilla. Efter weekendens kvalifikationsrunder klarede Jesper Knudsen, William Drejer og Bastian...

REGNEN VANDT I VOJENS

Foto: Frank Cilius Både vejrguderne og Team Fjelsted forhindrede, at SES - Sønderjylland Elite Speedway fik brudt den ” onde” cirkel, og måtte indkasserer det syvende nederlag af syv mulige.Matchen blev afbrudt efter ni heats, hvor fynboerne førte 31-23. Hermed...

Del på sociale medier