Dansk-tysk speedway samarbejde fortsætter

30/01/2023

I fem dage i marts kommer Vojens Speedway Center til at fyldes af danske og tyske speedwaytalenter, når Speed1future løber af stablen. Samarbejdet over grænsen, der blev påbegyndt i 2022, hvor træningsdagene blev hæmmet af tyske covid restriktioner, kulminerer med et vaskeægte speedwaystævne, søndag den 19.marts, hvortil publikum har fri adgang til at opleve morgendagens speedwaystjerner.

I speed1future er der fokus på ungdommen i 85cc, 250cc og 500cc, og i hver klasse stiller Danmark med op til otte kørere, mens det tyske motorsportsforbunds ungdomsafdeling DMSJ også har samme antal pladser til rådighed.

Omkring 40 kørere inviteres.

– Først og fremmest byder de fem dage på fysisk træning, sportspsykologi, og sundere kostvejledning, men samtidig giver vi også rammer til hygge og socialt samvær for de unge kørere, inden de om søndagen skal køre rigtigt race på Danmarks Nationale Speedwayarena, siger direktør Jacob Olsen fra Vojens Speedway Center og påpeger, at det endelige program for årets Speed1future er under udarbejdelse.

Vojens Speedway Klub, Talentcenter Haderslev og Danmarks Motor Union er også vigtige partnere i det dansk-tyske samarbejde.

Tyske DMSJ regner med at tre-fire kvindelige tyske kørere vil deltage i årets Speed1future, og hermed får kvinderne en større plads og opmærksomhed end længe set i det internationale speedwaymiljø.

Samarbejdet mellem Vojens Speedway Center og DMSJ stopper ikke ved de unge talenter, for på længere sigt vil arrangørerne også udvikle samlinger for ledere, trænere, og frivillige medarbejdere i speedwayklubberne.

Photo: Frank Cilius
Foto: K. Goffelmeyer
Foto: LS Photo

Latest news

LYAGER SEJREDE I VOJENS

Foto: John Bo Jensen Den 26-årige Slangerup kører Andreas Lyager vandt tirsdag aften den danske VM & EM kvalifikation på Vojens Speedway Center. Lyager henviste således Anders Thomsen og Rasmus Jensen til de næste pladser på podiet, mens Benjamin Basso og Frederik...

SAME OLD STORY !

For 3. år i træk tabte SES – Sønderjylland Elite Speedway åbningsmatchen mod Holsted Tigers.Nøjagtig som i fjor lød cifrene 37-47 i Holsteds favør. På en halvkold forårsaften, hvor staben havde slidt og slæbt for at gøre banen klar på Vojens Speedway Center, kunne SES...

Fighter Wing elever til speedway

De unge elever på flymekaniker-uddannelsen på Fighter Wing i Skrydstrup får også i 2024 muligheden for at opleve en anden form for teknik og teamwork, når de gratis kan besøge naboerne på Vojens Speedway Center, og opleve tohjulet motorsport i verdensklasse. SES...

Stjernefelt til VM og EM kvalifikation i Vojens

SES – Sønderjylland Elite Speedway har Anders Thomsen, Mads Hansen og Jesper Knudsen til start, når Vojens Speedway Center igen er vært for den nationale VM og EM kvalifikation, til dette års EM-serie og næste års grandprix-serie. Mads Hansen og Benjamin Basso i...

Share on social media