Dansk-tysk speedway samarbejde fortsætter

30/01/2023

I fem dage i marts kommer Vojens Speedway Center til at fyldes af danske og tyske speedwaytalenter, når Speed1future løber af stablen. Samarbejdet over grænsen, der blev påbegyndt i 2022, hvor træningsdagene blev hæmmet af tyske covid restriktioner, kulminerer med et vaskeægte speedwaystævne, søndag den 19.marts, hvortil publikum har fri adgang til at opleve morgendagens speedwaystjerner.

I speed1future er der fokus på ungdommen i 85cc, 250cc og 500cc, og i hver klasse stiller Danmark med op til otte kørere, mens det tyske motorsportsforbunds ungdomsafdeling DMSJ også har samme antal pladser til rådighed.

Omkring 40 kørere inviteres.

– Først og fremmest byder de fem dage på fysisk træning, sportspsykologi, og sundere kostvejledning, men samtidig giver vi også rammer til hygge og socialt samvær for de unge kørere, inden de om søndagen skal køre rigtigt race på Danmarks Nationale Speedwayarena, siger direktør Jacob Olsen fra Vojens Speedway Center og påpeger, at det endelige program for årets Speed1future er under udarbejdelse.

Vojens Speedway Klub, Talentcenter Haderslev og Danmarks Motor Union er også vigtige partnere i det dansk-tyske samarbejde.

Tyske DMSJ regner med at tre-fire kvindelige tyske kørere vil deltage i årets Speed1future, og hermed får kvinderne en større plads og opmærksomhed end længe set i det internationale speedwaymiljø.

Samarbejdet mellem Vojens Speedway Center og DMSJ stopper ikke ved de unge talenter, for på længere sigt vil arrangørerne også udvikle samlinger for ledere, trænere, og frivillige medarbejdere i speedwayklubberne.

Photo: Frank Cilius
Foto: K. Goffelmeyer
Foto: LS Photo

Latest news

DANSK TYSK TRÆNINGSCAMP UDSAT EN UGE

Foto: Speed1Future Årets Speed1Future - træningsopholdet for unge danske og tyske speedwaykørere på Vojens Speedway Center - er skubbet en uge, og bliver gennemført fra 23. til 26. marts. Det besluttede ledelsen på Vojens Speedway Center tirsdag eftermiddag, i...

Rejsen mod VM & EM starter i Vojens

Niels Kr. Iversen, her fra DM finalen i 2022, er tilbage i Vojens onsdag den 5. april. Foto: Frank Cilius Danmarks bedste speedwaykørere bliver udsat for en hård test, allerede onsdag den 5. april, hvor årets nationale kvalifikation til VM Grand Prix serien 2024 - og...

VOJENS ER ÅRETS SPEEDWAYKLUB 2022

Der var priser og hæder til Vojens Speedway Klub, Jacob Olsen, Anders Thomsen, Mads Hansen, Jesper Knudsen og Villads Pedersen, da Danmarks Motor Union lørdag afholdt sit årlige repræsentantskabsmøde i Horsens. Mads Hansen (Foto: DMU) Villads Pedersen (Foto: DMU) Af...

VOJENS HÆDRET FOR VM REDNING

Sommerens store speedwaydrama var flytningen af Speedway of Nations fra Esbjerg til Vojens. Amerikanske Discovery Sports Events har nu kåret Vojens Speedway Center som årets internationale arrangør i 2022, efter at have gennemført FIM Speedway of Nations - med kun 19...

Share on social media