Dansk-tysk speedway samarbejde fortsætter

30/01/2023

I fem dage i marts kommer Vojens Speedway Center til at fyldes af danske og tyske speedwaytalenter, når Speed1future løber af stablen. Samarbejdet over grænsen, der blev påbegyndt i 2022, hvor træningsdagene blev hæmmet af tyske covid restriktioner, kulminerer med et vaskeægte speedwaystævne, søndag den 19.marts, hvortil publikum har fri adgang til at opleve morgendagens speedwaystjerner.

I speed1future er der fokus på ungdommen i 85cc, 250cc og 500cc, og i hver klasse stiller Danmark med op til otte kørere, mens det tyske motorsportsforbunds ungdomsafdeling DMSJ også har samme antal pladser til rådighed.

Omkring 40 kørere inviteres.

– Først og fremmest byder de fem dage på fysisk træning, sportspsykologi, og sundere kostvejledning, men samtidig giver vi også rammer til hygge og socialt samvær for de unge kørere, inden de om søndagen skal køre rigtigt race på Danmarks Nationale Speedwayarena, siger direktør Jacob Olsen fra Vojens Speedway Center og påpeger, at det endelige program for årets Speed1future er under udarbejdelse.

Vojens Speedway Klub, Talentcenter Haderslev og Danmarks Motor Union er også vigtige partnere i det dansk-tyske samarbejde.

Tyske DMSJ regner med at tre-fire kvindelige tyske kørere vil deltage i årets Speed1future, og hermed får kvinderne en større plads og opmærksomhed end længe set i det internationale speedwaymiljø.

Samarbejdet mellem Vojens Speedway Center og DMSJ stopper ikke ved de unge talenter, for på længere sigt vil arrangørerne også udvikle samlinger for ledere, trænere, og frivillige medarbejdere i speedwayklubberne.

Foto: Frank Cilius
Foto: K. Goffelmeyer
Foto: LS Photo

Seneste nyheder

SYMFONISK SPEEDWAY

Lørdag den 22. juni - 16.00 – opføres Haderslev Symfonien på Skamlingsbanken, og der er gratis adgang for alle. Det musikalske værk fokuserer på dagliglivet i Haderslev Kommune, og her har den britiske komponist Juliana Hodkinson valgt at inddrage speedway  som et...

SPEEDWAY FEST I SVERIGE

Hele otte danske speedwaystjerner kommer i aktion, når Skrotfrag Arena i Målilla byder op til weekendens festival i speedway. Både SGP4, første runde af SGP2, og selvfølgelig det svenske grandprix i VM serien, skal køres over to dage. Se tidsplan og hvor det vises...

MIKKEL ANDERSEN OG VILLADS NAGEL OGSÅ KLAR TIL SGP2

Fra venstre: Mikkel Andersen & Jesper Knudsen. Foto: Frank Cilius Danmark får hele fem kørere med i årets U21 VM serie –SGP2 – som indledes på fredag i svenske Målilla. Efter weekendens kvalifikationsrunder klarede Jesper Knudsen, William Drejer og Bastian...

REGNEN VANDT I VOJENS

Foto: Frank Cilius Både vejrguderne og Team Fjelsted forhindrede, at SES - Sønderjylland Elite Speedway fik brudt den ” onde” cirkel, og måtte indkasserer det syvende nederlag af syv mulige.Matchen blev afbrudt efter ni heats, hvor fynboerne førte 31-23. Hermed...

Del på sociale medier