Dansk-tysk speedway samarbejde fortsætter

30/01/2023

I fem dage i marts kommer Vojens Speedway Center til at fyldes af danske og tyske speedwaytalenter, når Speed1future løber af stablen. Samarbejdet over grænsen, der blev påbegyndt i 2022, hvor træningsdagene blev hæmmet af tyske covid restriktioner, kulminerer med et vaskeægte speedwaystævne, søndag den 19.marts, hvortil publikum har fri adgang til at opleve morgendagens speedwaystjerner.

I speed1future er der fokus på ungdommen i 85cc, 250cc og 500cc, og i hver klasse stiller Danmark med op til otte kørere, mens det tyske motorsportsforbunds ungdomsafdeling DMSJ også har samme antal pladser til rådighed.

Omkring 40 kørere inviteres.

– Først og fremmest byder de fem dage på fysisk træning, sportspsykologi, og sundere kostvejledning, men samtidig giver vi også rammer til hygge og socialt samvær for de unge kørere, inden de om søndagen skal køre rigtigt race på Danmarks Nationale Speedwayarena, siger direktør Jacob Olsen fra Vojens Speedway Center og påpeger, at det endelige program for årets Speed1future er under udarbejdelse.

Vojens Speedway Klub, Talentcenter Haderslev og Danmarks Motor Union er også vigtige partnere i det dansk-tyske samarbejde.

Tyske DMSJ regner med at tre-fire kvindelige tyske kørere vil deltage i årets Speed1future, og hermed får kvinderne en større plads og opmærksomhed end længe set i det internationale speedwaymiljø.

Samarbejdet mellem Vojens Speedway Center og DMSJ stopper ikke ved de unge talenter, for på længere sigt vil arrangørerne også udvikle samlinger for ledere, trænere, og frivillige medarbejdere i speedwayklubberne.

Foto: Frank Cilius
Foto: K. Goffelmeyer
Foto: LS Photo

Seneste nyheder

BERNTZON FORTSÆTTER HOS SES

Den 30-årige svenske topkører Oliver Berntzon fortsætter sin danske karriere hos SES – Sønderjylland Elite Speedway i 2024. Hermed er SES truppen på ni kørere, inden transfervinduet lukker den 1. marts. Af Ib Søby Tilbage i 2010 var Oliver Berntzon også en del af...

Mads Hansen: Stabilitet er styrke

Den 23-årige Mads Hansen er Sønderjyllands mest markante speedwayprofil i mange år. Han håber på landshold, grandprix wildcard til Vojens, og deltagelse i SEC EM serien i 2024. Men hans altoverskyggende mål er, at udvise stabilitet og fremgang for sine klubhold i...

ZMARZLIK KÅRET AF JOURNALISTER

Foto: Discovery En udvalgt panel af 18 speedway-journalister fra hele verden, har kåret den firedobbelte verdensmester Bartosz Zmarzlik som klodens suverænt bedste i 2023. Hermed blev Zmarzlik den allerførste vinder af den ny-indstiftet pris DET GYLDNE HJUL, anført af...

HANS ANDERSEN STOPPER

En af Danmarks mest succesrige speedwayprofiler gennem tiderne har valgt at stoppe. Efter 23 år som professionel, har Hans Andersen besluttet trække sig tilbage fra den sport, hvor han har givet de danske fans en række store oplevelser - Det føles rigtigt nu. Jeg...

Del på sociale medier