SPÆNDENDE POLSK PROFIL TIL SES

22/11/2023

Den 28-årige Marcin Nowak bliver i 2024 indlemmet i truppen hos SES – Sønderjylland Elite Speedway. I 2023 var Nowak topscorer for Rzeszow, og en vigtig brik i klubbens oprykning til den polske 1. division, som er landets næstbedste række.

Foto: Nowak, Facebook

By Ib Søby

For nylig indgik Marcin Nowak en aftale med Vargarna Norrköping i den svenske Bauhaus Liga, og nu føjer han SES – Sønderjylland Elite Speedway til sin kalender for 2024.

– Jeg vil gerne køre så mange løb som muligt, og derfor er aftalerne i Sverige og i Danmark bedre for mig end sidste år, hvor jeg – udover Rzeszow – kørte i Skotland for Glasgow Tigers, siger Marcin Nowak på telefonen fra hjemmet i fødebyen Leszno.

Matcherne i Glasgow ligger primært om fredagen, hvorimod den svenske liga afvikles om tirsdagen og den danske SpeedwayLigaen om onsdagen. Hermed kan Nowak nå hjem til de polske løb i weekenden.

Rzeszow satser hårdt på at komme tilbage til toppen af polsk speedway, og har i 2024 hele tre danskere i truppen med Peter Kildemand, Nicki Pedersen og Jesper Knudsen.

–  Jeg glæder mig til at træne og måske køre løb på Vojens Speedway Center, som jeg kender fra tv gennem hele min barndom i Leszno. Det er et ikonisk sted.

–  Jeg har kun været i Danmark en gang før, i en match for Fjelsted i 2018, husker Marcin Nowak, som er fætter til den tidligere grand prix stjerne og holdverdensmester Krzysztof Kasprzak.

– Med Nowak i truppen er vi så småt ved at have holdet på plads for næste sæson, siger Jacob Olsen fra SES – Sønderjylland Elite Speedway.

SES har aftaler med Anders Thomsen, Mads Hansen, Jesper Knudsen, Keynan Rew, Sam Jensen, Mikkel Andersen og Marcin Nowak.

Latest news

BERNTZON FORTSÆTTER HOS SES

Den 30-årige svenske topkører Oliver Berntzon fortsætter sin danske karriere hos SES – Sønderjylland Elite Speedway i 2024. Hermed er SES truppen på ni kørere, inden transfervinduet lukker den 1. marts. Af Ib Søby Tilbage i 2010 var Oliver Berntzon også en del af...

Mads Hansen: Stabilitet er styrke

Den 23-årige Mads Hansen er Sønderjyllands mest markante speedwayprofil i mange år. Han håber på landshold, grandprix wildcard til Vojens, og deltagelse i SEC EM serien i 2024. Men hans altoverskyggende mål er, at udvise stabilitet og fremgang for sine klubhold i...

ZMARZLIK KÅRET AF JOURNALISTER

Foto: Discovery En udvalgt panel af 18 speedway-journalister fra hele verden, har kåret den firedobbelte verdensmester Bartosz Zmarzlik som klodens suverænt bedste i 2023. Hermed blev Zmarzlik den allerførste vinder af den ny-indstiftet pris DET GYLDNE HJUL, anført af...

HANS ANDERSEN STOPPER

En af Danmarks mest succesrige speedwayprofiler gennem tiderne har valgt at stoppe. Efter 23 år som professionel, har Hans Andersen besluttet trække sig tilbage fra den sport, hvor han har givet de danske fans en række store oplevelser - Det føles rigtigt nu. Jeg...

Share on social media