SPÆNDENDE POLSK PROFIL TIL SES

22/11/2023

Den 28-årige Marcin Nowak bliver i 2024 indlemmet i truppen hos SES – Sønderjylland Elite Speedway. I 2023 var Nowak topscorer for Rzeszow, og en vigtig brik i klubbens oprykning til den polske 1. division, som er landets næstbedste række.

Foto: Nowak, Facebook

Af Ib Søby

For nylig indgik Marcin Nowak en aftale med Vargarna Norrköping i den svenske Bauhaus Liga, og nu føjer han SES – Sønderjylland Elite Speedway til sin kalender for 2024.

– Jeg vil gerne køre så mange løb som muligt, og derfor er aftalerne i Sverige og i Danmark bedre for mig end sidste år, hvor jeg – udover Rzeszow – kørte i Skotland for Glasgow Tigers, siger Marcin Nowak på telefonen fra hjemmet i fødebyen Leszno.

Matcherne i Glasgow ligger primært om fredagen, hvorimod den svenske liga afvikles om tirsdagen og den danske SpeedwayLigaen om onsdagen. Hermed kan Nowak nå hjem til de polske løb i weekenden.

Rzeszow satser hårdt på at komme tilbage til toppen af polsk speedway, og har i 2024 hele tre danskere i truppen med Peter Kildemand, Nicki Pedersen og Jesper Knudsen.

–  Jeg glæder mig til at træne og måske køre løb på Vojens Speedway Center, som jeg kender fra tv gennem hele min barndom i Leszno. Det er et ikonisk sted.

–  Jeg har kun været i Danmark en gang før, i en match for Fjelsted i 2018, husker Marcin Nowak, som er fætter til den tidligere grand prix stjerne og holdverdensmester Krzysztof Kasprzak.

– Med Nowak i truppen er vi så småt ved at have holdet på plads for næste sæson, siger Jacob Olsen fra SES – Sønderjylland Elite Speedway.

SES har aftaler med Anders Thomsen, Mads Hansen, Jesper Knudsen, Keynan Rew, Sam Jensen, Mikkel Andersen og Marcin Nowak.

Seneste nyheder

SYMFONISK SPEEDWAY

Lørdag den 22. juni - 16.00 – opføres Haderslev Symfonien på Skamlingsbanken, og der er gratis adgang for alle. Det musikalske værk fokuserer på dagliglivet i Haderslev Kommune, og her har den britiske komponist Juliana Hodkinson valgt at inddrage speedway  som et...

SPEEDWAY FEST I SVERIGE

Hele otte danske speedwaystjerner kommer i aktion, når Skrotfrag Arena i Målilla byder op til weekendens festival i speedway. Både SGP4, første runde af SGP2, og selvfølgelig det svenske grandprix i VM serien, skal køres over to dage. Se tidsplan og hvor det vises...

MIKKEL ANDERSEN OG VILLADS NAGEL OGSÅ KLAR TIL SGP2

Fra venstre: Mikkel Andersen & Jesper Knudsen. Foto: Frank Cilius Danmark får hele fem kørere med i årets U21 VM serie –SGP2 – som indledes på fredag i svenske Målilla. Efter weekendens kvalifikationsrunder klarede Jesper Knudsen, William Drejer og Bastian...

REGNEN VANDT I VOJENS

Foto: Frank Cilius Både vejrguderne og Team Fjelsted forhindrede, at SES - Sønderjylland Elite Speedway fik brudt den ” onde” cirkel, og måtte indkasserer det syvende nederlag af syv mulige.Matchen blev afbrudt efter ni heats, hvor fynboerne førte 31-23. Hermed...

Del på sociale medier