Rejsen mod VM & EM starter i Vojens

14/03/2023
Niels Kr. Iversen, her fra DM finalen i 2022, er tilbage i Vojens onsdag den 5. april. Foto: Frank Cilius

Danmarks bedste speedwaykørere bliver udsat for en hård test, allerede onsdag den 5. april, hvor årets nationale kvalifikation til VM Grand Prix serien 2024 – og til dette års SEC EM – skal afgøres på Vojens Speedway Center.

By Ib Søby

Det bliver samtidig første gang, at det danske publikum kommer til at opleve den nye landstræner Nicki Pedersen i aktion, kun tre dage efter hans 46-års fødselsdag. Ud over at vurderer styrkeforholdet blandt de stærkeste danske kørere, har Nicki Pedersen også et par wildcards med i baglommen, som han kan uddele samme aften.

Danmark har således 4 + 1 eventuel i både VM og EM.

Traditionen tro er den danske VM og EM kvalifikation et af sæsonens mest nervebetændte opgør, hvor hvert heat er en regulær gyser. Der er meget på spil for den enkelte kører, som allerede kan have smidt VM drømmen om næste år, eller sikre sig en af de livgivende pladser som giver videre adgang til de internationale kval. runder, der kulminerer med Grand Prix Challenge, der i år køres i svenske Gislaved.

De tre nuværende danske Grand Prix stjerner, Leon Madsen, Anders Thomsen og Mikkel Michelsen kommer dog ikke til Vojens, men satser på at slutte i top 6 i dette års VM, hvilket også vil give adgang til 2024.

Men feltet byder på store profiler og tdl. Grand Prix vindere som Niels Kr. Iversen, Michael Jepsen Jensen og Peter Kildemand, samt den regerende danske mester Rasmus Jensen.

I forhold til dette års SEC EM serie, er Leon Madsen allerede kvalificeret som regerende europamester, og det samme er Mikkel Michelsen, fordi han snuppede bronze i fjor.

Feltet i Vojens, onsdag den 5. april.

1.   Tim Sørensen

2.   Emil Breum

3.   René Bach

4.   Jonas Seifert

5.   Jesper Knudsen

6.   Niels Kr. Iversen

7.   Andreas Lyager

8.   Michael Jepsen Jensen

9.    Benjamin Basso

10.  Rasmus Jensen

11.  Mads Hansen

12.  Matias Nielsen

13.  Frederik Jakobsen

14.  Nicolai Klindt

15.  Jonas Jeppesen

16.  Peter Kildemand

..

17.  Patrick Hansen

18.  Claus Vissing

Latest news

JØRGEN HANSEN BILER BLIVER SGP2 TITELSPONSOR

Når årets U21 verdensmester i speedway skal kåres på Vojens Speedway Center fredag den 15. september, vil Jørgen Hansen Biler A/S i Skærbæk indtage en hovedrolle som titelsponsor for begivenheden som bliver tv transmitteret i 70 lande.  Af Ib Søby Den kendte Kia...

SGP2 FELTET ER NU PÅ PLADS

Efter forrige weekends tre kvalifikationsrunder i Vojens, Krsko og Pardubice, har den internationale motorunion FIM sat navne på wildcards og reserver til årets SGP2 – den individuelle U21 VM serie. Serien indledes i Prag den 2. juni. Anden runde køres i Gorzow den...

SES SER LIVESTREAM

Foto: Chris Uldal og Henrik Møller kommentere ugens match. De regerende danske mestre SES- Sønderjylland Elite Speedway er onsdag aften oversidder i 6. runde af SpeedwayLigaen. Men det betyder ikke, at der ikke bliver set speedway i Vojens og omegn. Holdleder Claus...

DE UNGE LØVER

U21 VM – SGP2 - kan være karriere-afgørende for mange håbefulde speedwaytalenter. Lørdag aften køres international VM kvalifikation på Vojens Speedway Center, hvor Jesper Knudsen og Esben Hjerrild, skal op mod stærke kørere fra 9 nationer. Se listen over danske U21...

Share on social media