Rejsen mod VM & EM starter i Vojens

14/03/2023
Niels Kr. Iversen, her fra DM finalen i 2022, er tilbage i Vojens onsdag den 5. april. Foto: Frank Cilius

Danmarks bedste speedwaykørere bliver udsat for en hård test, allerede onsdag den 5. april, hvor årets nationale kvalifikation til VM Grand Prix serien 2024 – og til dette års SEC EM – skal afgøres på Vojens Speedway Center.

By Ib Søby

Det bliver samtidig første gang, at det danske publikum kommer til at opleve den nye landstræner Nicki Pedersen i aktion, kun tre dage efter hans 46-års fødselsdag. Ud over at vurderer styrkeforholdet blandt de stærkeste danske kørere, har Nicki Pedersen også et par wildcards med i baglommen, som han kan uddele samme aften.

Danmark har således 4 + 1 eventuel i både VM og EM.

Traditionen tro er den danske VM og EM kvalifikation et af sæsonens mest nervebetændte opgør, hvor hvert heat er en regulær gyser. Der er meget på spil for den enkelte kører, som allerede kan have smidt VM drømmen om næste år, eller sikre sig en af de livgivende pladser som giver videre adgang til de internationale kval. runder, der kulminerer med Grand Prix Challenge, der i år køres i svenske Gislaved.

De tre nuværende danske Grand Prix stjerner, Leon Madsen, Anders Thomsen og Mikkel Michelsen kommer dog ikke til Vojens, men satser på at slutte i top 6 i dette års VM, hvilket også vil give adgang til 2024.

Men feltet byder på store profiler og tdl. Grand Prix vindere som Niels Kr. Iversen, Michael Jepsen Jensen og Peter Kildemand, samt den regerende danske mester Rasmus Jensen.

I forhold til dette års SEC EM serie, er Leon Madsen allerede kvalificeret som regerende europamester, og det samme er Mikkel Michelsen, fordi han snuppede bronze i fjor.

Feltet i Vojens, onsdag den 5. april.

1.   Tim Sørensen

2.   Emil Breum

3.   René Bach

4.   Jonas Seifert

5.   Jesper Knudsen

6.   Niels Kr. Iversen

7.   Andreas Lyager

8.   Michael Jepsen Jensen

9.    Benjamin Basso

10.  Rasmus Jensen

11.  Mads Hansen

12.  Matias Nielsen

13.  Frederik Jakobsen

14.  Nicolai Klindt

15.  Jonas Jeppesen

16.  Peter Kildemand

..

17.  Patrick Hansen

18.  Claus Vissing

Latest news

SPÆNDENDE POLSK PROFIL TIL SES

Den 28-årige Marcin Nowak bliver i 2024 indlemmet i truppen hos SES – Sønderjylland Elite Speedway. I 2023 var Nowak topscorer for Rzeszow, og en vigtig brik i klubbens oprykning til den polske 1. division, som er landets næstbedste række. Foto: Nowak, Facebook Af Ib...

Næste års danske VM Grand Prix køres 14. september

Over 14.000 ellevilde fans jublede da Leon Madsen vandt en sjælden dansk hjemmesejr på Vojens Speedway Center for to måneder siden. Fredag formiddag offentliggjorde Discovery Sports Events Grand Prix kalenderen for 2024, og det betyder, at verdenseliten gæster Vojens...

ANDERS THOMSEN & MADS HANSEN FORTSÆTTER HOS SES

Støvet har knapt lagt sig efter sidste uges forrygende DM Hold Superfinale på Vojens Speedway Center, inden puslespillet omkring trupperne til SpeedwayLigaen 2024 er gået i gang. Ud over den dobbelte danske mester og grandprix-vinder Anders Thomsen, fortsættes den...

MADS HANSEN ÅRETS KØRER 2023

Foto: Frank Cilius De syv holdledere i SpeedwayLigaen har udpeget årets kører - og de må ikke stemme på en fra eget hold. Kort før DM Holdfinalen på Vojens Speedway Center, blev den unge SES - Sønderjylland Elite Speedway kører Mads Hansen kåret som året kører, til...

Share on social media