Rejsen mod VM & EM starter i Vojens

14/03/2023
Niels Kr. Iversen, her fra DM finalen i 2022, er tilbage i Vojens onsdag den 5. april. Foto: Frank Cilius

Danmarks bedste speedwaykørere bliver udsat for en hård test, allerede onsdag den 5. april, hvor årets nationale kvalifikation til VM Grand Prix serien 2024 – og til dette års SEC EM – skal afgøres på Vojens Speedway Center.

Af Ib Søby

Det bliver samtidig første gang, at det danske publikum kommer til at opleve den nye landstræner Nicki Pedersen i aktion, kun tre dage efter hans 46-års fødselsdag. Ud over at vurderer styrkeforholdet blandt de stærkeste danske kørere, har Nicki Pedersen også et par wildcards med i baglommen, som han kan uddele samme aften.

Danmark har således 4 + 1 eventuel i både VM og EM.

Traditionen tro er den danske VM og EM kvalifikation et af sæsonens mest nervebetændte opgør, hvor hvert heat er en regulær gyser. Der er meget på spil for den enkelte kører, som allerede kan have smidt VM drømmen om næste år, eller sikre sig en af de livgivende pladser som giver videre adgang til de internationale kval. runder, der kulminerer med Grand Prix Challenge, der i år køres i svenske Gislaved.

De tre nuværende danske Grand Prix stjerner, Leon Madsen, Anders Thomsen og Mikkel Michelsen kommer dog ikke til Vojens, men satser på at slutte i top 6 i dette års VM, hvilket også vil give adgang til 2024.

Men feltet byder på store profiler og tdl. Grand Prix vindere som Niels Kr. Iversen, Michael Jepsen Jensen og Peter Kildemand, samt den regerende danske mester Rasmus Jensen.

I forhold til dette års SEC EM serie, er Leon Madsen allerede kvalificeret som regerende europamester, og det samme er Mikkel Michelsen, fordi han snuppede bronze i fjor.

Feltet i Vojens, onsdag den 5. april.

1.   Tim Sørensen

2.   Emil Breum

3.   René Bach

4.   Jonas Seifert

5.   Jesper Knudsen

6.   Niels Kr. Iversen

7.   Andreas Lyager

8.   Michael Jepsen Jensen

9.    Benjamin Basso

10.  Rasmus Jensen

11.  Mads Hansen

12.  Matias Nielsen

13.  Frederik Jakobsen

14.  Nicolai Klindt

15.  Jonas Jeppesen

16.  Peter Kildemand

..

17.  Patrick Hansen

18.  Claus Vissing

Seneste nyheder

BERNTZON FORTSÆTTER HOS SES

Den 30-årige svenske topkører Oliver Berntzon fortsætter sin danske karriere hos SES – Sønderjylland Elite Speedway i 2024. Hermed er SES truppen på ni kørere, inden transfervinduet lukker den 1. marts. Af Ib Søby Tilbage i 2010 var Oliver Berntzon også en del af...

Mads Hansen: Stabilitet er styrke

Den 23-årige Mads Hansen er Sønderjyllands mest markante speedwayprofil i mange år. Han håber på landshold, grandprix wildcard til Vojens, og deltagelse i SEC EM serien i 2024. Men hans altoverskyggende mål er, at udvise stabilitet og fremgang for sine klubhold i...

ZMARZLIK KÅRET AF JOURNALISTER

Foto: Discovery En udvalgt panel af 18 speedway-journalister fra hele verden, har kåret den firedobbelte verdensmester Bartosz Zmarzlik som klodens suverænt bedste i 2023. Hermed blev Zmarzlik den allerførste vinder af den ny-indstiftet pris DET GYLDNE HJUL, anført af...

HANS ANDERSEN STOPPER

En af Danmarks mest succesrige speedwayprofiler gennem tiderne har valgt at stoppe. Efter 23 år som professionel, har Hans Andersen besluttet trække sig tilbage fra den sport, hvor han har givet de danske fans en række store oplevelser - Det føles rigtigt nu. Jeg...

Del på sociale medier