NICKI PEDERSEN KØRER I VOJENS

17/04/2023
Foto: I fjor vandt Holsted 44 -40 over SES på Vojens Speedway Center Vojens (Frank Cilius)

Den nyudnævnte danske landstræner i speedway er med på holdet for Holsted Tigers, når årets speedwayliga skydes i gang på Vojens Speedway Center onsdag aften.

SES – Sønderjylland Elite Speedway er forsvarende danske holdmestre – for første gang i dansk speedwayhistorie – mens Holsted Tigers er nationens mest vindende klub med hele 15 mesterskaber. Dermed åbner sæsonen med noget at et brag, hvor topkørere som Nicki Pedersen og den individuelle danske mester Rasmus Jensen, vil gøre meget for at snyde SES for en hjemmebanesejr.

Sønderjyderne stiller op med Grand Prix stjernen Anders Thomsen, Nicolai Klindt, Benjamin Basso og de to stortalenter fra Skærbæk, Mads Hansen og Jesper Knudsen.

At den 46-årige Nicki Pedersen overhovedet er køreklar er noget af et mirakel. I sommeren 2022 blev den tredobbelte livstruende kvæstet i en match i Polen, og under efterårets og vinterens langvarige genoptræning, blev han både udnævnt som ny dansk landstræner og medvirkede i en reality tv serie.

Men Nicki Pedersen vil selv sætte punktum for sit karrierestop, og i påsken stjal han overskrifterne i Polen, da han i sit comeback for klubben Grudziadz scorede maksimum 18 point, hvilket er en ekstrem bedrift og en sjældenhed.

Vojens Speedway Center venter et stort rykind, både på grund af Nicki Pedersens deltagelse, men også fordi publikum med OK Benzinkort, og kunder af Broager Sparekasse har gratis adgang.

Løbet transmitteres direkte på www.speedwayligaenplay.dk

SES - Sønderjylland Elite Speedway

1. Anders Thomsen

2. Benjamin Basso

3. Mads Hansen

4. Nicolai Klindt

5. Jesper Knudsen

Holdleder: Claus Ørts og Peter Bøndergaard

Holsted Tigers

1. Nicki Pedersen

2. Rasmus Jensen

3. René Bach

4. Claus Vissing

5. Patrick Bæk

Holdleder: Lars Munkedal

Latest news

BERNTZON FORTSÆTTER HOS SES

Den 30-årige svenske topkører Oliver Berntzon fortsætter sin danske karriere hos SES – Sønderjylland Elite Speedway i 2024. Hermed er SES truppen på ni kørere, inden transfervinduet lukker den 1. marts. Af Ib Søby Tilbage i 2010 var Oliver Berntzon også en del af...

Mads Hansen: Stabilitet er styrke

Den 23-årige Mads Hansen er Sønderjyllands mest markante speedwayprofil i mange år. Han håber på landshold, grandprix wildcard til Vojens, og deltagelse i SEC EM serien i 2024. Men hans altoverskyggende mål er, at udvise stabilitet og fremgang for sine klubhold i...

ZMARZLIK KÅRET AF JOURNALISTER

Foto: Discovery En udvalgt panel af 18 speedway-journalister fra hele verden, har kåret den firedobbelte verdensmester Bartosz Zmarzlik som klodens suverænt bedste i 2023. Hermed blev Zmarzlik den allerførste vinder af den ny-indstiftet pris DET GYLDNE HJUL, anført af...

HANS ANDERSEN STOPPER

En af Danmarks mest succesrige speedwayprofiler gennem tiderne har valgt at stoppe. Efter 23 år som professionel, har Hans Andersen besluttet trække sig tilbage fra den sport, hvor han har givet de danske fans en række store oplevelser - Det føles rigtigt nu. Jeg...

Share on social media