Næste års danske VM Grand Prix køres 14. september

10/11/2023

Over 14.000 ellevilde fans jublede da Leon Madsen vandt en sjælden dansk hjemmesejr på Vojens Speedway Center for to måneder siden. Fredag formiddag offentliggjorde Discovery Sports Events Grand Prix kalenderen for 2024, og det betyder, at verdenseliten gæster Vojens lørdag den 14. september.

Se hele kalenderen nederst.

Staben på Vojens Speedway Center har talt dagene, og set frem til offentliggørelsen af næste års kalender med spænding, for samtidig åbnes for billetsalget kl. 12.00, hvor der tilbydes op til 30% rabat hen over jul og nytår.

– Vi har mærket en stor interesse og efterspørgsel i ugerne efter Leon Madsens fantastiske triumf, og det er dejligt at vi nu kender datoen, og kan arbejde frem mod at skabe den største motorsportsbegivenhed på dansk grund i 2024, siger direktør Jacob Olsen.

Samtidig har Jacob Olsen indgået en aftale om fornyelse af sponsoratet med DeluxeHomeart, som også var titelsponsor i 2023-udgaven.

En rapport fra den rettighedshavende arrangør Discovery Sports Events viser, at omkring fire millioner tv seere globalt fulgte dette års race, hvor Leon Madsen overhalede svenske Frederik Lindgren og skaffede den første danske Grand Prix sejr i Vojens siden 2012.

VM Grand Prix serien i 2024 består af 11 runder, hvor Vojens Speedway Center bliver værter for det næstsidste. Der åbnes i Kroatien den 27. april og lukkes i polske Torun den 28. september.

Næste års Speedway of Nations – Hold VM – køres i britiske Manchester fra 9. til 13. juli.

SGP   

27. april  Donji Kralevec, Kroatien

11. maj  Warszawa, Polen

18. maj  Landshut, Tyskland

1. juni  Prag, Tjekkiet

15. juni  Målilla, Sverige

29. juni  Gorzow, Polen

17. august  Cardiff, Wales

31. august  Worclaw, Polen

7.  september Riga, Letland

14.  september  Vojens, Danmark

28. september, Torun, Polen

Speedway of Nations

9 – 13. juli, Manchester, England

SGP 2 – U21 –

14. juni Målilla, Sverige

6. september Riga. Letland

27. september  Torun, Polen

SGP 3 – U16 –

28. juni  Gorzow, Polen

SGP 4 – 190cc –

15. juni   Målilla, Sverige

Latest news

SYMFONISK SPEEDWAY

Lørdag den 22. juni - 16.00 – opføres Haderslev Symfonien på Skamlingsbanken, og der er gratis adgang for alle. Det musikalske værk fokuserer på dagliglivet i Haderslev Kommune, og her har den britiske komponist Juliana Hodkinson valgt at inddrage speedway  som et...

SPEEDWAY FEST I SVERIGE

Hele otte danske speedwaystjerner kommer i aktion, når Skrotfrag Arena i Målilla byder op til weekendens festival i speedway. Både SGP4, første runde af SGP2, og selvfølgelig det svenske grandprix i VM serien, skal køres over to dage. Se tidsplan og hvor det vises...

MIKKEL ANDERSEN OG VILLADS NAGEL OGSÅ KLAR TIL SGP2

Fra venstre: Mikkel Andersen & Jesper Knudsen. Foto: Frank Cilius Danmark får hele fem kørere med i årets U21 VM serie –SGP2 – som indledes på fredag i svenske Målilla. Efter weekendens kvalifikationsrunder klarede Jesper Knudsen, William Drejer og Bastian...

REGNEN VANDT I VOJENS

Foto: Frank Cilius Både vejrguderne og Team Fjelsted forhindrede, at SES - Sønderjylland Elite Speedway fik brudt den ” onde” cirkel, og måtte indkasserer det syvende nederlag af syv mulige.Matchen blev afbrudt efter ni heats, hvor fynboerne førte 31-23. Hermed...

Share on social media