ALLE 10 FIM SPEEDWAY GP RUNDER VISES LIVE PÅ DISCOVERY+ OG 6’EREN I DANMARK

26/04/2023

Alle 10 runder af FIM Speedway GP-serien i 2023 vil blive sendt live på discovery+ og på den Discovery ejede kanal 6’eren i Danmark.

Af Paul Burbidge og Christina Thomas Lassen

Seere i Danmark kan følge verdens nr. 2 Leon Madsen, Dobbelt europæiskmester Mikkel Michelsen og 2x Danskmester Anders Thomsen igennem 2023 med fuld tv-dækning på discovery+ og 6’eren. Det hele starter med sæsonåbningen til Tehnix FIM Speedway GP of Croatia den 29. april.

På discovery+ vil seerne have mulighed for at følge med fra pitområdet og reaktioner efter det ternede flag er vist, den bedste dækning af løbet inklusiv pit- og on-board kamera, kørernes reaktionstid, og snart også live hastighedsmålinger.

Seere på disvocery+ kan også se den nye reality serie Team Pedersen, med Danmarks 3x verdensmester Nicki Pedersen, som vender tilbage til verdensscenen som Dansk landstræner/kører til Monster Energy FIM Speedway World Cup, verdensmesterskabet for hold, i Wroclaw d. 25-29. juli.

For at bringe FIM Speedway GP ud til et bredere publikum i 2023, vil 6’erene nu vise alle 10 FIM Speedway GP runder. Monster Energy SWC Race Off og finalen vil blive vist på Eurosport 1, når danskerne køre om muligheden for at løfte det berømte Ove Fundin trofæ for 5. gang.

Laura Manciet, FIM Speedway mesterskabs direktør, udtaler: ”Vi har et mål om at nå ud til så mange speedwayfans som muligt i 2023, så at 6’eren viser alle 10 FIM Speedway GP runder er virkelig gode nyheder for alle.”

”Der er stor begejstring omkring dansk speedway i øjeblikket. Leon Madsen sluttede som nr. 2 i 2022 i FIM Speedway GP, Anders Thomsen vandt sit første FIM Speedway GP i Gorzow, og Mikkel Michelsen er sulten efter em GP sejr efter at have nået hans første to FIM Speedway GP finaler sidste år”.

”På toppen af det vil Nicki Pedersen tage føringen af det danske landshold, og jeg er sikker på han vil følge sine køreres resultater i FIM Speedway GP serien meget tæt, når Monster Energy SWC vender tilbage til kalenderen for første gang siden 2017”.

Eurosport Danmark vil også sende FIM SGP2 of Denmark – Vojens fredag den 15. september – den sidste og afgørende runde af dette års FIM Speedway U21 verdensmesterskab.

Søren Klæstrup, Sportsdirektør Discovery Danmark, udtaler: ”Speedway har et stort publikum i Danmark og vi ser frem til at kun levere endnu mere ræs til dem, når vi udvider vores dækning af FIM Speedway GP i den kommende sæson”.

”Alle FIM Speedway GP runderne vises nu også på 6’eren, ligesom du stadig kan få den fulde oplevelse på discovery+”.

”På samme tid vil vi introducere et nyt lokalt speedway magasin, som vi ser frem til at debutere hen mod sæsonstarten. Vi vil følge Leon Madsen, Anders Thomsen og Mikkel Michelsen tæt – og mon ikke Nicki Pedersen måske også vil dukke op hos os igennem sæsonen”.

2023 FIM Speedway GP kalender:
29. april: Tehnix FIM Speedway GP of Croatia

13. maj: Orlen FIM Speedway GP of Poland – Warsaw

3. juni: FIM Speedway GP of Czech Republic – Prague

10. juni: FIM Speedway GP of Germany – Teterow

24. juni: FIM Speedway GP of Poland – Gorzow

15. juli: FIM Speedway GP of Sweden – Malilla

12. august: FIM Speedway GP of Latvia – Riga

2. september: FIM Speedway GP of Great Britain – Cardiff

16. september: FIM Speedway GP of Denmark – Vojens

30. September: FIM Speedway GP of Poland – Torun

2023 SGP2 FIM SPEEDWAY UNDER-21 WORLD CHAMPIONSHIP CALENDAR

Fredag 2. juni – FIM SGP2 of Czech Republic – Prague

Fredag 23. juni – FIM SGP2 of Poland – Gorzow

Fredag, 15. september – FIM SGP2 of Denmark – Vojens

Latest news

BERNTZON FORTSÆTTER HOS SES

Den 30-årige svenske topkører Oliver Berntzon fortsætter sin danske karriere hos SES – Sønderjylland Elite Speedway i 2024. Hermed er SES truppen på ni kørere, inden transfervinduet lukker den 1. marts. Af Ib Søby Tilbage i 2010 var Oliver Berntzon også en del af...

Mads Hansen: Stabilitet er styrke

Den 23-årige Mads Hansen er Sønderjyllands mest markante speedwayprofil i mange år. Han håber på landshold, grandprix wildcard til Vojens, og deltagelse i SEC EM serien i 2024. Men hans altoverskyggende mål er, at udvise stabilitet og fremgang for sine klubhold i...

ZMARZLIK KÅRET AF JOURNALISTER

Foto: Discovery En udvalgt panel af 18 speedway-journalister fra hele verden, har kåret den firedobbelte verdensmester Bartosz Zmarzlik som klodens suverænt bedste i 2023. Hermed blev Zmarzlik den allerførste vinder af den ny-indstiftet pris DET GYLDNE HJUL, anført af...

HANS ANDERSEN STOPPER

En af Danmarks mest succesrige speedwayprofiler gennem tiderne har valgt at stoppe. Efter 23 år som professionel, har Hans Andersen besluttet trække sig tilbage fra den sport, hvor han har givet de danske fans en række store oplevelser - Det føles rigtigt nu. Jeg...

Share on social media