ALLE 10 FIM SPEEDWAY GP RUNDER VISES LIVE PÅ DISCOVERY+ OG 6’EREN I DANMARK

26/04/2023

Alle 10 runder af FIM Speedway GP-serien i 2023 vil blive sendt live på discovery+ og på den Discovery ejede kanal 6’eren i Danmark.

Af Paul Burbidge og Christina Thomas Lassen

Seere i Danmark kan følge verdens nr. 2 Leon Madsen, Dobbelt europæiskmester Mikkel Michelsen og 2x Danskmester Anders Thomsen igennem 2023 med fuld tv-dækning på discovery+ og 6’eren. Det hele starter med sæsonåbningen til Tehnix FIM Speedway GP of Croatia den 29. april.

På discovery+ vil seerne have mulighed for at følge med fra pitområdet og reaktioner efter det ternede flag er vist, den bedste dækning af løbet inklusiv pit- og on-board kamera, kørernes reaktionstid, og snart også live hastighedsmålinger.

Seere på disvocery+ kan også se den nye reality serie Team Pedersen, med Danmarks 3x verdensmester Nicki Pedersen, som vender tilbage til verdensscenen som Dansk landstræner/kører til Monster Energy FIM Speedway World Cup, verdensmesterskabet for hold, i Wroclaw d. 25-29. juli.

For at bringe FIM Speedway GP ud til et bredere publikum i 2023, vil 6’erene nu vise alle 10 FIM Speedway GP runder. Monster Energy SWC Race Off og finalen vil blive vist på Eurosport 1, når danskerne køre om muligheden for at løfte det berømte Ove Fundin trofæ for 5. gang.

Laura Manciet, FIM Speedway mesterskabs direktør, udtaler: ”Vi har et mål om at nå ud til så mange speedwayfans som muligt i 2023, så at 6’eren viser alle 10 FIM Speedway GP runder er virkelig gode nyheder for alle.”

”Der er stor begejstring omkring dansk speedway i øjeblikket. Leon Madsen sluttede som nr. 2 i 2022 i FIM Speedway GP, Anders Thomsen vandt sit første FIM Speedway GP i Gorzow, og Mikkel Michelsen er sulten efter em GP sejr efter at have nået hans første to FIM Speedway GP finaler sidste år”.

”På toppen af det vil Nicki Pedersen tage føringen af det danske landshold, og jeg er sikker på han vil følge sine køreres resultater i FIM Speedway GP serien meget tæt, når Monster Energy SWC vender tilbage til kalenderen for første gang siden 2017”.

Eurosport Danmark vil også sende FIM SGP2 of Denmark – Vojens fredag den 15. september – den sidste og afgørende runde af dette års FIM Speedway U21 verdensmesterskab.

Søren Klæstrup, Sportsdirektør Discovery Danmark, udtaler: ”Speedway har et stort publikum i Danmark og vi ser frem til at kun levere endnu mere ræs til dem, når vi udvider vores dækning af FIM Speedway GP i den kommende sæson”.

”Alle FIM Speedway GP runderne vises nu også på 6’eren, ligesom du stadig kan få den fulde oplevelse på discovery+”.

”På samme tid vil vi introducere et nyt lokalt speedway magasin, som vi ser frem til at debutere hen mod sæsonstarten. Vi vil følge Leon Madsen, Anders Thomsen og Mikkel Michelsen tæt – og mon ikke Nicki Pedersen måske også vil dukke op hos os igennem sæsonen”.

2023 FIM Speedway GP kalender:
29. april: Tehnix FIM Speedway GP of Croatia

13. maj: Orlen FIM Speedway GP of Poland – Warsaw

3. juni: FIM Speedway GP of Czech Republic – Prague

10. juni: FIM Speedway GP of Germany – Teterow

24. juni: FIM Speedway GP of Poland – Gorzow

15. juli: FIM Speedway GP of Sweden – Malilla

12. august: FIM Speedway GP of Latvia – Riga

2. september: FIM Speedway GP of Great Britain – Cardiff

16. september: FIM Speedway GP of Denmark – Vojens

30. September: FIM Speedway GP of Poland – Torun

2023 SGP2 FIM SPEEDWAY UNDER-21 WORLD CHAMPIONSHIP CALENDAR

Fredag 2. juni – FIM SGP2 of Czech Republic – Prague

Fredag 23. juni – FIM SGP2 of Poland – Gorzow

Fredag, 15. september – FIM SGP2 of Denmark – Vojens

Seneste nyheder

SAM JENSEN FRITSTILLET FRA SES

Foto: Frank Cilius Den 27-årige Sam Jensen har, i forståelse med holdledelsen på SES – Sønderjylland Elite Speedway, ønsket en fritstilling, så han får muligheden for at køre for andre hold i SpeedwayLigaen i denne sæson.-  Jeg vil gerne ud og køre så meget som...

THOMSEN STYRT KOSTER SES SEJR

Et crash mellem Anders Thomsen og unge Mikkel Andersen i heat nummer fem kostede dyrt for SES – Sønderjylland Elite Speedway, som måtte se sig besejret af Slangerup Speedway Klub, onsdag aften på Vojens Speedway Center. Foto: Frank Cilius Af Ib Søby Efter 14. og...

VM ÅBNING I DONJI KRALJEVEC

Bartosz Zmarzlik er storfavorit til at generobre VM titlen i 2024, hvor 2021 verdensmester Artem Laguta og Emil Saytfudinov, stadig er udelukket på grund af den russiske krig i Ukraine. Er der nogen som, i det lange løb, kan knække koden Zmarzlik? Det er det simple...

Tag Bussen til VM Speedway

Foto: Vikingbus Spar på brændstof og miljø. Nu kan man tage bussen – ud og hjem - til dette års 2024 DeluxeHomeart FIM Speedway Grand Prix på Vojens Speedway Center, lørdag den 14. september. I et nyt samarbejde med Vikingbus tilbyder Vojens Speedway Center muligheden...

Del på sociale medier