MADSENS FANTASTISKE TRIUMF I VOJENS

25/09/2023

Den danske stjerne Leon Madsen skabte vild jubel blandt 14.000 fans og millioner af tv seere, da han blev Danmarks første hjemme Speedway GP-vinder siden 2015 – og den første i Vojens siden 2012-  ved DeluxeHomeart FIM Speedway GP of Denmark – Vojens lørdag den 16. september.

Foto: Frank Cilius

Madsen toppede podiet på Danmarks nationale speedwaystadion foran svenske Fredrik Lindgren, australske Jack Holder og Storbritanniens Robert Lambert på en aften med høj dramatik.

Kort før starten blev den tredobbelte polske verdensmester Bartosz Zmarzlik udelukket fra det danske grandprix, fordi han under den officielle træning og tidskørsel, tidligere på dagen, ikke havde benyttet den officielle kørervest, som er lovbefalet af den internationale motorunion FIM.

Den australske 2017-verdensmester Jason Doyle var udsat for et uhyggeligt styrt i heat nummer 2, og blev kørt på hospitalet. Heldigvis slap Doyle uden brud, og kunne udskrives søndag formiddag.

Danmark havde også Mads Hansen og Mikkel Michelsen med fremme i semifinalerne, men det var kun Leon Madsen som klarede sig igennem til en højspændt finale, hvor han overhalede svenske Frederik Lindgren på tredje omgang, og skabte den sjældne danske hjemmebane-triumf.

Leon Madsens sejr styrker hans fremstød for automatisk kvalifikation til 2024 Speedway GP-serien, mens Lindgrens andenplads bringer ham inden for seks point fra Speedway GP World Championship-lederen Bartosz Zmarzlik forud for en anspændt slutrunde i Torun, Polen den 30. september.

Seneste nyheder

SAME OLD STORY !

For 3. år i træk tabte SES – Sønderjylland Elite Speedway åbningsmatchen mod Holsted Tigers.Nøjagtig som i fjor lød cifrene 37-47 i Holsteds favør. På en halvkold forårsaften, hvor staben havde slidt og slæbt for at gøre banen klar på Vojens Speedway Center, kunne SES...

Fighter Wing elever til speedway

De unge elever på flymekaniker-uddannelsen på Fighter Wing i Skrydstrup får også i 2024 muligheden for at opleve en anden form for teknik og teamwork, når de gratis kan besøge naboerne på Vojens Speedway Center, og opleve tohjulet motorsport i verdensklasse. SES...

Stjernefelt til VM og EM kvalifikation i Vojens

SES – Sønderjylland Elite Speedway har Anders Thomsen, Mads Hansen og Jesper Knudsen til start, når Vojens Speedway Center igen er vært for den nationale VM og EM kvalifikation, til dette års EM-serie og næste års grandprix-serie. Mads Hansen og Benjamin Basso i...

NICKI MOD RESTEN AF VERDEN

Knallertkongen – et liv uden bremser, bekræfter Nicki Pedersens ekstreme sejrsvilje, og hans intense kamp for succes og eksistensberettigelse. Bogen er en rimelig ærlig og filmisk tour-de-force om en speedwaystjernes karriere og privatliv, set igennem hans egne...

Del på sociale medier