Mads Hansen: Stabilitet er styrke

15/02/2024

Den 23-årige Mads Hansen er Sønderjyllands mest markante speedwayprofil i mange år. Han håber på landshold, grandprix wildcard til Vojens, og deltagelse i SEC EM serien i 2024. Men hans altoverskyggende mål er, at udvise stabilitet og fremgang for sine klubhold i Danmark, Polen og Sverige.

Foto: Frank Cilius

Af Ib Søby

Den stille og lidt generte Mads Hansen er ikke til de store armbevægelser, og her-kommer-jeg- attitude, på de nordeuropæiske speedwaybaner, men stabilitet er efterhånden blevet lidt af et kendetegn for køreren med rødder i Skærbæk.

– Jeg synes det er vigtigt at levere fornuftigt, både for klubberne, for fans og sponsorere. Det er jo dem som betaler min løn, og med en stærk stabilitet, kan man gøre sig fortjent, både til bedre pladser på gode hold, men også til bedre muligheder individuelt, mener Mads Hansen, som i 2023 scorede 2,167 – incl. bonuspoint – for SES Sønderjylland Elite Speedway, men han kørte også stærkt i både Sverige og Polen.

Rykker op i den polske Extraliga

Netop i Polen har Mads Hansen gjort det så godt for U-24 holdet i Czestochowa, at han fra i år indtræder som klubbens obligatoriske U-24 kører på seniorholdet i verdens hårdeste speedwayliga, hvor hvert hold skal have én U-24 kører med på holdet.

Mads Hansen bliver hermed kollega til Czestochowas to danske grandprix stjerner Leon Madsen og Mikkel Michelsen.

– Det er noget af et skridt op i hierarkiet, men jeg føler, at jeg fra mine sæsoner for Västervik i Sverige, efterhånden er moden til at hamle op med de bedste i verden, siger Mads Hansen, der i 2024 fortsætter hos Västervik og SES i Danmark.

Pudsigt nok er det i år ti år siden, at Mads Hansen vandt ungdomsverdensmesterskabet, YGT, i Czestochowa.

Drøm om landsholdet  

Når det danske landshold i juli måned rejser til Manchester, for at køre Speedway Of Nations, håber Mads Hansen at være med i den trup som landstræner Nicki Pedersen udtager til opgaven

– Leon og Mikkel er nok favoritter, men ellers tænker jeg, at vi er en lille håndfuld som bejler til holdet, så igen, hvis jeg er stabil nok, burde det ikke være umuligt at være med i Manchester.

Mads Hansen er også klar til at give gas, når den danske EM og VM kvalifikation køres på Vojens Speedway Center, tirsdag den 16. april.

– Umiddelbart vil SEC EM serien være et oplagt mål for mig, men det gælder om top fire i kvalifikationsrunderne, så den udfordring handler også om stabilitet, siger Mads Hansen, der i 2023 blev nummer to ved det individuelle danske mesterskab – efter Mikkel Michelsen.

Grandprix debut

Selv om grandprix serien 2025 ikke er et must for Mads Hansen, er det et faktum, at han har imponeret i de to VM løb han har kørt til dato.

I 2022 scorede han syv point som reserve ved det svenske grandprix i Målilla, og i fjor blev det til ti point, på wildcard, ved det danske grandprix i Vojens, hvilket naturligvis blev overskygget af Leon Madsen hjemmebanesejr.

– Jeg vil da gerne prøve et wildcard igen, men ellers er det fint nok, hvis grandprix serien kommer lidt længere ude i fremtiden. Jeg holder min egen målsætning, men indrømmer også, at jeg stadig har områder hvor jeg gerne vil udvikle mig.

– Lige nu glæder jeg mig meget til at komme i gang med den nye sæson. I mit team har vi fået to nye mekanikere, som primært har ansvaret for Polen og Sverige, mens min far, Torben, er mekaniker i Danmark.

Mads Hansen kører første gang i 2024, når landstræner Nicki Pedersen kalder bruttotrupperne til samling i ungarske Debrechen i midten af marts. 

Mads Hansen

Født 26. juni 2000

SES – Sønderjylland Elite Speedway

Västervik og Czestochowa

YGT mester 2014

U-19 europamester 2018

U-21 VM sølv 2021

DM hold SES 2022

Indv. DM sølv 2023

Seneste nyheder

LYAGER SEJREDE I VOJENS

Foto: John Bo Jensen Den 26-årige Slangerup kører Andreas Lyager vandt tirsdag aften den danske VM & EM kvalifikation på Vojens Speedway Center. Lyager henviste således Anders Thomsen og Rasmus Jensen til de næste pladser på podiet, mens Benjamin Basso og Frederik...

SAME OLD STORY !

For 3. år i træk tabte SES – Sønderjylland Elite Speedway åbningsmatchen mod Holsted Tigers.Nøjagtig som i fjor lød cifrene 37-47 i Holsteds favør. På en halvkold forårsaften, hvor staben havde slidt og slæbt for at gøre banen klar på Vojens Speedway Center, kunne SES...

Fighter Wing elever til speedway

De unge elever på flymekaniker-uddannelsen på Fighter Wing i Skrydstrup får også i 2024 muligheden for at opleve en anden form for teknik og teamwork, når de gratis kan besøge naboerne på Vojens Speedway Center, og opleve tohjulet motorsport i verdensklasse. SES...

Stjernefelt til VM og EM kvalifikation i Vojens

SES – Sønderjylland Elite Speedway har Anders Thomsen, Mads Hansen og Jesper Knudsen til start, når Vojens Speedway Center igen er vært for den nationale VM og EM kvalifikation, til dette års EM-serie og næste års grandprix-serie. Mads Hansen og Benjamin Basso i...

Del på sociale medier