Mads Hansen: Stabilitet er styrke

15/02/2024

Den 23-årige Mads Hansen er Sønderjyllands mest markante speedwayprofil i mange år. Han håber på landshold, grandprix wildcard til Vojens, og deltagelse i SEC EM serien i 2024. Men hans altoverskyggende mål er, at udvise stabilitet og fremgang for sine klubhold i Danmark, Polen og Sverige.

Foto: Frank Cilius

Af Ib Søby

Den stille og lidt generte Mads Hansen er ikke til de store armbevægelser, og her-kommer-jeg- attitude, på de nordeuropæiske speedwaybaner, men stabilitet er efterhånden blevet lidt af et kendetegn for køreren med rødder i Skærbæk.

– Jeg synes det er vigtigt at levere fornuftigt, både for klubberne, for fans og sponsorere. Det er jo dem som betaler min løn, og med en stærk stabilitet, kan man gøre sig fortjent, både til bedre pladser på gode hold, men også til bedre muligheder individuelt, mener Mads Hansen, som i 2023 scorede 2,167 – incl. bonuspoint – for SES Sønderjylland Elite Speedway, men han kørte også stærkt i både Sverige og Polen.

Rykker op i den polske Extraliga

Netop i Polen har Mads Hansen gjort det så godt for U-24 holdet i Czestochowa, at han fra i år indtræder som klubbens obligatoriske U-24 kører på seniorholdet i verdens hårdeste speedwayliga, hvor hvert hold skal have én U-24 kører med på holdet.

Mads Hansen bliver hermed kollega til Czestochowas to danske grandprix stjerner Leon Madsen og Mikkel Michelsen.

– Det er noget af et skridt op i hierarkiet, men jeg føler, at jeg fra mine sæsoner for Västervik i Sverige, efterhånden er moden til at hamle op med de bedste i verden, siger Mads Hansen, der i 2024 fortsætter hos Västervik og SES i Danmark.

Pudsigt nok er det i år ti år siden, at Mads Hansen vandt ungdomsverdensmesterskabet, YGT, i Czestochowa.

Drøm om landsholdet  

Når det danske landshold i juli måned rejser til Manchester, for at køre Speedway Of Nations, håber Mads Hansen at være med i den trup som landstræner Nicki Pedersen udtager til opgaven

– Leon og Mikkel er nok favoritter, men ellers tænker jeg, at vi er en lille håndfuld som bejler til holdet, så igen, hvis jeg er stabil nok, burde det ikke være umuligt at være med i Manchester.

Mads Hansen er også klar til at give gas, når den danske EM og VM kvalifikation køres på Vojens Speedway Center, tirsdag den 16. april.

– Umiddelbart vil SEC EM serien være et oplagt mål for mig, men det gælder om top fire i kvalifikationsrunderne, så den udfordring handler også om stabilitet, siger Mads Hansen, der i 2023 blev nummer to ved det individuelle danske mesterskab – efter Mikkel Michelsen.

Grandprix debut

Selv om grandprix serien 2025 ikke er et must for Mads Hansen, er det et faktum, at han har imponeret i de to VM løb han har kørt til dato.

I 2022 scorede han syv point som reserve ved det svenske grandprix i Målilla, og i fjor blev det til ti point, på wildcard, ved det danske grandprix i Vojens, hvilket naturligvis blev overskygget af Leon Madsen hjemmebanesejr.

– Jeg vil da gerne prøve et wildcard igen, men ellers er det fint nok, hvis grandprix serien kommer lidt længere ude i fremtiden. Jeg holder min egen målsætning, men indrømmer også, at jeg stadig har områder hvor jeg gerne vil udvikle mig.

– Lige nu glæder jeg mig meget til at komme i gang med den nye sæson. I mit team har vi fået to nye mekanikere, som primært har ansvaret for Polen og Sverige, mens min far, Torben, er mekaniker i Danmark.

Mads Hansen kører første gang i 2024, når landstræner Nicki Pedersen kalder bruttotrupperne til samling i ungarske Debrechen i midten af marts. 

Mads Hansen

Født 26. juni 2000

SES – Sønderjylland Elite Speedway

Västervik og Czestochowa

YGT mester 2014

U-19 europamester 2018

U-21 VM sølv 2021

DM hold SES 2022

Indv. DM sølv 2023

Seneste nyheder

SMAL SEJR SENDER SES VÆK FRA BUNDEN

Foto: Frank Cilius PÅ en smuk sommeraften var der glæde at spore hos SES – Sønderjylland Elite Speedway, som besejrede GSK Grindsted med 43-41. Hermed tog GSK det samlede bonuspoint, men SES rykkede op på femte pladsen i ligaen, nu med fem point. Dog har både Region...

LEON MADSEN I DANSK SÆSONDEBUT

Onsdag aften vender den dobbelte VM-sølvvinder Leon Madsen tilbage til Vojens Speedway Center, hvor han i fjor vandt sin – hidtil – største triumf på dansk grund, da han henrykkede over 14.000 fans med sejren i det danske VM grandprix. Af Ib Søby – foto Frank Cilius...

SYMFONISK SPEEDWAY

Lørdag den 22. juni - 16.00 – opføres Haderslev Symfonien på Skamlingsbanken, og der er gratis adgang for alle. Det musikalske værk fokuserer på dagliglivet i Haderslev Kommune, og her har den britiske komponist Juliana Hodkinson valgt at inddrage speedway  som et...

SPEEDWAY FEST I SVERIGE

Hele otte danske speedwaystjerner kommer i aktion, når Skrotfrag Arena i Målilla byder op til weekendens festival i speedway. Både SGP4, første runde af SGP2, og selvfølgelig det svenske grandprix i VM serien, skal køres over to dage. Se tidsplan og hvor det vises...

Del på sociale medier