GYSER VENTER I ESBJERG

28/08/2023

Onsdag aften skal det afgøres, hvor årets DM superfinale i speedway skal køres. Matchen mellem Esbjerg Vikings og SES – Sønderjylland Elite Speedway bliver en nervepirrende thriller, om hvilket af de to hold som vinder grundserien, og får DM-værtskabet onsdag den 20. september.

Foto: Frank Cilius

Af Christina Thomas Lassen

For Esbjerg Viklings kræver det en sejr på fem point, da Sønderjylland Elite Speedway vandt de to klubbers første indbyrdes møde i denne sæson med 44-40.

Det hold som vinder samlet – ude og hjemme – får et bonuspoint til den samlede stilling.

Vinder Esbjerg Vikings med fem point eller mere, får klubben det eftertragtede bonuspoint, og det er nok til at få superfinale på hjemmebane. Taber Esbjerg Vikings, eller vinder med mindre end fire point, skal superfinalen for tredje år i træk afvikles på Vojens Speedway Center.

Skulle opgøret på Granly Arena ende med en fire-point sejr til Esbjerg Vikings, vil de to hold stå helt lige, og det vil udløse en spektakulær omkørsel med to kørere fra hvert hold, om den endelige sejr i grundserien og DM-værtskabet.

SES – Sønderjylland Elite Speedway er fortsat uden deres to skadede stjerner, Anders Thomsen og Nicolai Klindt, som bliver erstattet af vice-verdensmester Leon Madsen og det unge stortalent Mikkel Andersen.

Esbjerg Vikings stiller med et stærkt hold anført af veteranen Niels Kr. Iversen.

Matchen begynder kl. 18.30 og kan også ses på live-stream, hvor journalisten Ib Søby kommenterer sammen med den 17-dobbelte verdensmester Erik Gundersen.

https://www.speedwayligaenplay.dk/

Esbjerg Vikings
1. Niels Kr. Iversen
2. Matias Nielsen
3. Jonas Jeppesen
4. Emil Breum
5. Luke Becker
Holdleder. Tom Pårup Madsen

SES – Sønderjylland Elite Speedway
1. Leon Madsen
2. Mads Hansen
3. Benjamin Basso
4. Jesper Knudsen
5. Mikkel Andersen
Holdleder: Claus Ørts og Peder Bøndergaard

Seneste nyheder

LYAGER SEJREDE I VOJENS

Foto: John Bo Jensen Den 26-årige Slangerup kører Andreas Lyager vandt tirsdag aften den danske VM & EM kvalifikation på Vojens Speedway Center. Lyager henviste således Anders Thomsen og Rasmus Jensen til de næste pladser på podiet, mens Benjamin Basso og Frederik...

SAME OLD STORY !

For 3. år i træk tabte SES – Sønderjylland Elite Speedway åbningsmatchen mod Holsted Tigers.Nøjagtig som i fjor lød cifrene 37-47 i Holsteds favør. På en halvkold forårsaften, hvor staben havde slidt og slæbt for at gøre banen klar på Vojens Speedway Center, kunne SES...

Fighter Wing elever til speedway

De unge elever på flymekaniker-uddannelsen på Fighter Wing i Skrydstrup får også i 2024 muligheden for at opleve en anden form for teknik og teamwork, når de gratis kan besøge naboerne på Vojens Speedway Center, og opleve tohjulet motorsport i verdensklasse. SES...

Stjernefelt til VM og EM kvalifikation i Vojens

SES – Sønderjylland Elite Speedway har Anders Thomsen, Mads Hansen og Jesper Knudsen til start, når Vojens Speedway Center igen er vært for den nationale VM og EM kvalifikation, til dette års EM-serie og næste års grandprix-serie. Mads Hansen og Benjamin Basso i...

Del på sociale medier