GYSER VENTER I ESBJERG

28/08/2023

Onsdag aften skal det afgøres, hvor årets DM superfinale i speedway skal køres. Matchen mellem Esbjerg Vikings og SES – Sønderjylland Elite Speedway bliver en nervepirrende thriller, om hvilket af de to hold som vinder grundserien, og får DM-værtskabet onsdag den 20. september.

Foto: Frank Cilius

Af Christina Thomas Lassen

For Esbjerg Viklings kræver det en sejr på fem point, da Sønderjylland Elite Speedway vandt de to klubbers første indbyrdes møde i denne sæson med 44-40.

Det hold som vinder samlet – ude og hjemme – får et bonuspoint til den samlede stilling.

Vinder Esbjerg Vikings med fem point eller mere, får klubben det eftertragtede bonuspoint, og det er nok til at få superfinale på hjemmebane. Taber Esbjerg Vikings, eller vinder med mindre end fire point, skal superfinalen for tredje år i træk afvikles på Vojens Speedway Center.

Skulle opgøret på Granly Arena ende med en fire-point sejr til Esbjerg Vikings, vil de to hold stå helt lige, og det vil udløse en spektakulær omkørsel med to kørere fra hvert hold, om den endelige sejr i grundserien og DM-værtskabet.

SES – Sønderjylland Elite Speedway er fortsat uden deres to skadede stjerner, Anders Thomsen og Nicolai Klindt, som bliver erstattet af vice-verdensmester Leon Madsen og det unge stortalent Mikkel Andersen.

Esbjerg Vikings stiller med et stærkt hold anført af veteranen Niels Kr. Iversen.

Matchen begynder kl. 18.30 og kan også ses på live-stream, hvor journalisten Ib Søby kommenterer sammen med den 17-dobbelte verdensmester Erik Gundersen.

https://www.speedwayligaenplay.dk/

Esbjerg Vikings
1. Niels Kr. Iversen
2. Matias Nielsen
3. Jonas Jeppesen
4. Emil Breum
5. Luke Becker
Holdleder. Tom Pårup Madsen

SES – Sønderjylland Elite Speedway
1. Leon Madsen
2. Mads Hansen
3. Benjamin Basso
4. Jesper Knudsen
5. Mikkel Andersen
Holdleder: Claus Ørts og Peder Bøndergaard

Seneste nyheder

SMAL SEJR SENDER SES VÆK FRA BUNDEN

Foto: Frank Cilius PÅ en smuk sommeraften var der glæde at spore hos SES – Sønderjylland Elite Speedway, som besejrede GSK Grindsted med 43-41. Hermed tog GSK det samlede bonuspoint, men SES rykkede op på femte pladsen i ligaen, nu med fem point. Dog har både Region...

LEON MADSEN I DANSK SÆSONDEBUT

Onsdag aften vender den dobbelte VM-sølvvinder Leon Madsen tilbage til Vojens Speedway Center, hvor han i fjor vandt sin – hidtil – største triumf på dansk grund, da han henrykkede over 14.000 fans med sejren i det danske VM grandprix. Af Ib Søby – foto Frank Cilius...

SYMFONISK SPEEDWAY

Lørdag den 22. juni - 16.00 – opføres Haderslev Symfonien på Skamlingsbanken, og der er gratis adgang for alle. Det musikalske værk fokuserer på dagliglivet i Haderslev Kommune, og her har den britiske komponist Juliana Hodkinson valgt at inddrage speedway  som et...

SPEEDWAY FEST I SVERIGE

Hele otte danske speedwaystjerner kommer i aktion, når Skrotfrag Arena i Målilla byder op til weekendens festival i speedway. Både SGP4, første runde af SGP2, og selvfølgelig det svenske grandprix i VM serien, skal køres over to dage. Se tidsplan og hvor det vises...

Del på sociale medier