DANSKE WILD CARDS TIL VM-WEEKEND I VOJENS

23/08/2023

Det trofaste danske speedwaypublikum får nu mere at glæde sig til, når Vojens Speedway Center byder på VM-weekend den 15. og 16. september.

Rasmus Jensen får – som ventet – wild card til 2023 DELUXEHOMEART FIM SPEEDWAY GRAND PRIX OF DENMARK – VOJENS, mens den unge SES–profil Jesper Knudsen kommer til start i fredagens afgørende VM runde i U21, som officielt hedder 2023 JØRGEN HANSEN BILER FIM SPEEDWAY GP2 OF DENMARK – VOJENS.

Rasmus Jensen og Peter Kildemand til SGP Vojens 2022 – Foto Frank Cilius

Med hele 11 point leverede Rasmus Jensen den bedste wild card præstation i VM Grand Prix serien i 2022, og var snublende tæt på at komme i sidste års finale i Vojens.

Og med sin store indsats ved årets Hold VM i polske Wroclaw, hvor Jensen havde en meget stor andel i den danske VM bronze, har den 29-årige Holsted kører været storfavorit til et race mod verdens bedste, lørdag den 16. september.

De to SES-kørere Mads Hansen og Benjamin Basso får jobbet som første og anden reserve.

I 2022 fik Mads Hansen sin Grand Prix debut, da han, som reserve, scorede  syv point ved det Svenske Grand Prix i Målilla.

Fredag den 15. september afgøres SGP2 – VM for U21 – og her får den 19-årige SES-kører Jesper Knudsen et wild card, og kommer på banen sammen med Emil Breum, Esben Hjerrild og Nicolai Heiselberg, som har deltaget i hele serien.

I stillingen har Emil Breum gode muligheder for medalje.

Slangerups William Drejer og Holsteds Bastian Pedersen, som er nevø til landstræner Nicki Pedersen, bliver reserver.

Det er 3. gang i speedwayhistorien, at der skal kåres en U21 verdensmester i Vojens. Danske Alf Busk vandt i 1977 og afdøde Lee Richardson i 1999.

2023 DELUXEHOMEART FIM SPEEDWAY GRAND PRIX OF DENMARK – VOJENS
Wildcard: Rasmus Jensen, Holsted Tigers
17: Mads Hansen, SES – Sønderjylland Elite Speedway 
18: Benjamin Basso, SES – Sønderjylland Elite Speedway

2023 JØRGEN HANSEN BILER FIM SPEEDWAY GP2 OF DENMARK – VOJENS
Wildcard: Jesper Knudsen, SES – Sønderjylland Elite Speedway
17: William Drejer, Slangerup Speedway Club 
18: Bastian Pedersen, Holsted Tigers

Køb billetter til begge løb her:

https://www.billetlugen.dk/artist/danish-fim-speedway-grand-prix/

Seneste nyheder

LYAGER SEJREDE I VOJENS

Foto: John Bo Jensen Den 26-årige Slangerup kører Andreas Lyager vandt tirsdag aften den danske VM & EM kvalifikation på Vojens Speedway Center. Lyager henviste således Anders Thomsen og Rasmus Jensen til de næste pladser på podiet, mens Benjamin Basso og Frederik...

SAME OLD STORY !

For 3. år i træk tabte SES – Sønderjylland Elite Speedway åbningsmatchen mod Holsted Tigers.Nøjagtig som i fjor lød cifrene 37-47 i Holsteds favør. På en halvkold forårsaften, hvor staben havde slidt og slæbt for at gøre banen klar på Vojens Speedway Center, kunne SES...

Fighter Wing elever til speedway

De unge elever på flymekaniker-uddannelsen på Fighter Wing i Skrydstrup får også i 2024 muligheden for at opleve en anden form for teknik og teamwork, når de gratis kan besøge naboerne på Vojens Speedway Center, og opleve tohjulet motorsport i verdensklasse. SES...

Stjernefelt til VM og EM kvalifikation i Vojens

SES – Sønderjylland Elite Speedway har Anders Thomsen, Mads Hansen og Jesper Knudsen til start, når Vojens Speedway Center igen er vært for den nationale VM og EM kvalifikation, til dette års EM-serie og næste års grandprix-serie. Mads Hansen og Benjamin Basso i...

Del på sociale medier