DANSKE WILD CARDS TIL VM-WEEKEND I VOJENS

23/08/2023

Det trofaste danske speedwaypublikum får nu mere at glæde sig til, når Vojens Speedway Center byder på VM-weekend den 15. og 16. september.

Rasmus Jensen får – som ventet – wild card til 2023 DELUXEHOMEART FIM SPEEDWAY GRAND PRIX OF DENMARK – VOJENS, mens den unge SES–profil Jesper Knudsen kommer til start i fredagens afgørende VM runde i U21, som officielt hedder 2023 JØRGEN HANSEN BILER FIM SPEEDWAY GP2 OF DENMARK – VOJENS.

Rasmus Jensen og Peter Kildemand til SGP Vojens 2022 – Foto Frank Cilius

Med hele 11 point leverede Rasmus Jensen den bedste wild card præstation i VM Grand Prix serien i 2022, og var snublende tæt på at komme i sidste års finale i Vojens.

Og med sin store indsats ved årets Hold VM i polske Wroclaw, hvor Jensen havde en meget stor andel i den danske VM bronze, har den 29-årige Holsted kører været storfavorit til et race mod verdens bedste, lørdag den 16. september.

De to SES-kørere Mads Hansen og Benjamin Basso får jobbet som første og anden reserve.

I 2022 fik Mads Hansen sin Grand Prix debut, da han, som reserve, scorede  syv point ved det Svenske Grand Prix i Målilla.

Fredag den 15. september afgøres SGP2 – VM for U21 – og her får den 19-årige SES-kører Jesper Knudsen et wild card, og kommer på banen sammen med Emil Breum, Esben Hjerrild og Nicolai Heiselberg, som har deltaget i hele serien.

I stillingen har Emil Breum gode muligheder for medalje.

Slangerups William Drejer og Holsteds Bastian Pedersen, som er nevø til landstræner Nicki Pedersen, bliver reserver.

Det er 3. gang i speedwayhistorien, at der skal kåres en U21 verdensmester i Vojens. Danske Alf Busk vandt i 1977 og afdøde Lee Richardson i 1999.

2023 DELUXEHOMEART FIM SPEEDWAY GRAND PRIX OF DENMARK – VOJENS
Wildcard: Rasmus Jensen, Holsted Tigers
17: Mads Hansen, SES – Sønderjylland Elite Speedway 
18: Benjamin Basso, SES – Sønderjylland Elite Speedway

2023 JØRGEN HANSEN BILER FIM SPEEDWAY GP2 OF DENMARK – VOJENS
Wildcard: Jesper Knudsen, SES – Sønderjylland Elite Speedway
17: William Drejer, Slangerup Speedway Club 
18: Bastian Pedersen, Holsted Tigers

Køb billetter til begge løb her:

https://www.billetlugen.dk/artist/danish-fim-speedway-grand-prix/

Seneste nyheder

SMAL SEJR SENDER SES VÆK FRA BUNDEN

Foto: Frank Cilius PÅ en smuk sommeraften var der glæde at spore hos SES – Sønderjylland Elite Speedway, som besejrede GSK Grindsted med 43-41. Hermed tog GSK det samlede bonuspoint, men SES rykkede op på femte pladsen i ligaen, nu med fem point. Dog har både Region...

LEON MADSEN I DANSK SÆSONDEBUT

Onsdag aften vender den dobbelte VM-sølvvinder Leon Madsen tilbage til Vojens Speedway Center, hvor han i fjor vandt sin – hidtil – største triumf på dansk grund, da han henrykkede over 14.000 fans med sejren i det danske VM grandprix. Af Ib Søby – foto Frank Cilius...

SYMFONISK SPEEDWAY

Lørdag den 22. juni - 16.00 – opføres Haderslev Symfonien på Skamlingsbanken, og der er gratis adgang for alle. Det musikalske værk fokuserer på dagliglivet i Haderslev Kommune, og her har den britiske komponist Juliana Hodkinson valgt at inddrage speedway  som et...

SPEEDWAY FEST I SVERIGE

Hele otte danske speedwaystjerner kommer i aktion, når Skrotfrag Arena i Målilla byder op til weekendens festival i speedway. Både SGP4, første runde af SGP2, og selvfølgelig det svenske grandprix i VM serien, skal køres over to dage. Se tidsplan og hvor det vises...

Del på sociale medier