2023 bliver et spændende år

21/12/2022

I årets julehilsen kigger Jacob Olsen frem mod 2023, et år der byder på 2 Grand Prix løb i Vojens og et ligahold der skal ud at forsvare deres titel.

Først og fremmest er jeg glad for, at vi kan stå her ved årets slutning og kigge tilbage på et år, hvor det var muligt at gennemføre en hel speedway sæson uden afbrydelser eller restriktioner på grund af Corona. Det er stadig derude og spøger i kulissen men slet ikke på samme måde, som hvis vi går et år tilbage, hvor der blev indført nye restriktioner op mod juletiden.

Og sikke en sæson det blev for os på Vojens Speedway Center. At SES – Sønderjylland Elite Speedway allerede i år vandt DM guld, endda i en finale på hjemmebane, føltes som en drøm vi kun havde turde håbe på. Selv på finaledagen kunne ingen vide sig sikker – for alt kan ske i speedway. Vi er utrolig stolte af hvad kørerne og holdledelsen har udført i 2022.

Kigger man med internationale briller på Vojens, så fik vi afholdt et rigtig flot Grand Prix i september med 12.500 tilskuere. Det var første gang, at vi afholdte det med Discovery Sport Events og deres nye koncept. De har udført et virkelig flot stykke arbejde, og vi har haft en god dialog med dem hele vejen igennem.

Discovery fik også bekendtskab med Vojens lidt før end først beregnet, da vi sagde ja til at afholde SON – Speedway of Nations med kun 17 dages varsel i juli efter at de i Esbjerg desværre havde meldt ud, at de ikke kunne gennemføre arrangementet. Det var nogle travle og hårde uger, men vi kan godt være stolte af det vi fik stablet sammen for at kunne afholde hold-VM over 4 dage.

Jeg kan ikke gentage nok, at alt dette ikke kunne lade sig gøre uden min fantastiske stab, alle de frivillige og foreninger som trådte til og hjalp. I er seje. Endnu en gang tusind tak.

I Vojens Speedway Klub ser vi også tilbage på en flot sæson, hvor der blev hentet flere medaljer hjem. Vores hold i 50cc 2. div. fik sølvmedaljer og vores hold i 85cc 1. div. og 2. div. fik begge bronzemedaljer. Individuelt blev Villads Pedersen Europamester i 85cc, og han fik også en flot sølvmedalje i 85cc Danmarksmesterskabet. Vi fik også endnu en Europamester i Jesper Knudsen, da han vandt europamesterskabet for U19.

Som formand i Vojens Speedway Klub er jeg stolt over de fine resultater fra klubbens hold og kørere. Der skal også lyde en stor tak til de mange frivillige som hjælper til i klubben og gør en flot indsats.

Ser vi frem mod 2023, glæder jeg mig over at vi udover Sønderjylland Elite Speedways hjemmematcher i Speedway Ligaen også skal afholde en U21 VM kvalificeringsrunde i maj, samt to VM løb i september. Det er med stor glæde at vi endnu engang skal holde et dansk Grand Prix i Vojens d. 16. september, og at vi denne gang også får U21 VM-serien SGP2 som køres d. 15. september. I SGP-serien har vi igen år de 3 danskere Anders Thomsen, Mikkel Michelsen og Leon Madsen. Og jeg håber også på dansk deltagelse i SGP2-serien igen i år, specielt nu hvor den afgørende afdeling køres i Vojens.

De sidste par måneder er igen i år blevet brugt af Helge og jeg på at besøge mange af vores sponsorere og samarbejdspartnere. Vi mærker fortsat stor og trofast opbakning, og oplever mere og mere interesse for Sønderjylland Elite Speedway og ikke blot Grand Prix i Vojens. Det er dejligt at komme ud og opleve dette, og se at kørernes og holdledelsens flotte bedrift i år skaber mere og fornyet interesse til 2023.

Julefreden begynder stille og roligt at sænke sig, og vi glæder os til næste år.

2023 bliver et spændende år.

Med kærlige speedwayhilsner ønsker jeg en glædelig jul og et godt nytår til alle i dansk speedway.

Jacob Olsen

Seneste nyheder

SYMFONISK SPEEDWAY

Lørdag den 22. juni - 16.00 – opføres Haderslev Symfonien på Skamlingsbanken, og der er gratis adgang for alle. Det musikalske værk fokuserer på dagliglivet i Haderslev Kommune, og her har den britiske komponist Juliana Hodkinson valgt at inddrage speedway  som et...

SPEEDWAY FEST I SVERIGE

Hele otte danske speedwaystjerner kommer i aktion, når Skrotfrag Arena i Målilla byder op til weekendens festival i speedway. Både SGP4, første runde af SGP2, og selvfølgelig det svenske grandprix i VM serien, skal køres over to dage. Se tidsplan og hvor det vises...

MIKKEL ANDERSEN OG VILLADS NAGEL OGSÅ KLAR TIL SGP2

Fra venstre: Mikkel Andersen & Jesper Knudsen. Foto: Frank Cilius Danmark får hele fem kørere med i årets U21 VM serie –SGP2 – som indledes på fredag i svenske Målilla. Efter weekendens kvalifikationsrunder klarede Jesper Knudsen, William Drejer og Bastian...

REGNEN VANDT I VOJENS

Foto: Frank Cilius Både vejrguderne og Team Fjelsted forhindrede, at SES - Sønderjylland Elite Speedway fik brudt den ” onde” cirkel, og måtte indkasserer det syvende nederlag af syv mulige.Matchen blev afbrudt efter ni heats, hvor fynboerne førte 31-23. Hermed...

Del på sociale medier