NYBAGT DANSK MESTER DRØMMER OM VM MEDALJE

13/09/2023

I fredags kørte Emil Breum fra Ribe sig ind i kongerækken af danske U21-mestre i speedway, og på fredag aften har han muligheden for at tage en VM medalje, og dermed sige farvel til U21-regi med bravur.

Foto: Leif P. Lauridsen

Af Ib Søby

Det er den 21-årige Emil Breums sidste sæson som U21- kører, og derfor følte han det også som et naturligt skridt i karrieren, da han i fredags vandt det prestigefyldte danske mesterskab på Moldow Arena i Holsted.

– Ja, jeg så mig selv som en af favoritterne i Holsted, og har generelt haft en rigtig god sæson. Derfor føler jeg også, at glæden over DM titlen kan give mig et løft på fredag aften ved SGP2 – U21 VM – afgørelsen på Vojens Speedway Center, siger Emil Breum.

Forrige fredag foran knapt 1.000 tilskuere i Holsted, skiftes nu ud med omkring 3-5.000 tilskuere, og millioner af tv-seere verden over, når Vojens Speedway Center for 3. gang i speedwayhistorien skal krone en ungdomsverdensmester.

Opmærksomheden giver dog ikke Emil Breum søvnløse nætter.

– Nej, jeg tager det stille og roligt de næste dage, løber nogle ture, og forbereder mig optimalt som jeg plejer.

Emil Breums målsætning er klar. Han vil gerne på podiet to gange, først for selve den afgørende VM runde, dernæst som medaljetager i årets samlede klassement.

– Jeg kan ikke se hvorfor det ikke skulle kunne lade sig gøre. Den 2. runde i polske Gorzow gav et stort boost med en 3. plads. Som i VM Grand Prix handler det om at score 8-9 point i de tyve indledende heats, så kommer semifinalerne og finalen, hvor spillet er helt åbent, mener Emil Breum.

Det vil kræve blegt og mirakler hvis det skulle blive til guld på fredag, for det polske supertalent Mateusz Cierniak har vundet de to første afdelinger og fører suverænt med 40 point. Derefter ligger australske Kenan Rew og polske Bartlomiej Kowalski på 30 point og Breum på 26.

Lige i hælene følger dog en anden stærk polak Damian Ratajczak med 25.

– Mateusz Cierniak er en fantastisk kører. Han kører utroligt stærkt og er forrygende til at overhale. Man ved ikke hvor man har ham. Hvis jeg kigger mig tilbage over venstre skulder, drøner han forbi til højre. Men igen, Gorzow viste mig at jeg kan være med i toppen, og det vil jeg gerne kunne understrege på fredag i Vojens, siger Emil Breum.

Danmark har også Esben Hjerrild og Nicklas Heiselberg med i SGP2, mens aftens wildcard er tildelt den kun 19-årige SES – Sønderjylland Elite Speedway profil Jesper Knudsen.

Fredag 15. september 19.00

2023 JØRGEN HANSEN BILER FIM SGP2 OF DENMARK – VOJENS 

https://www.billetlugen.dk/event/2023-joergen-hansen-biler-fim-speedway-gp2-of-denmark-vojens-speedway-center-16103594/

Seneste nyheder

sgp fan zone info 15.-16. september

Her kan du se tidsplanen og aktiviteterne i fan zonen. Indgangen åbner kl. 16.00 fredag og kl. 12.30 lørdag. Lørdag vil det være muligt at gå ud igen efter træning og komme tilbage senere. Man får armbånd ved hovedindgangen hvis man ønsker at benytte denne...

VARM VM-WEEKEND VENTER I VOJENS

Uanset vejret fredag og lørdag - som tegner pænt - bliver Vojens Speedway Center igen klodens hotteste mekka i international speedway. Fredag kåres sportens næste U21-verdensmester og lørdag kan årets VM grandprix-serie formentlig finde sin guldvinder i 2023. Foto:...

KAI HUCKENBECK KLAR TIL VM GRAND PRIX I VOJENS

Foto: Frank Cilius Den 30-årige tyske speedwaystjerne kommer til start i lørdagens danske VM Grand Prix på Vojens Speedway Center. Huckenbeck kommer ind som reserve for den skadede polske kører Maciej Janowski. Det bliver første gang, at Kai Huckenbeck kører VM Grand...

To dages VM-fest i Vojens

Der bliver bogstavelig talt klargjort til den helt store guldmedalje hos Vojens Speedway Center med VM-løb både d. 15. og 16. september. Her afsluttes nemlig U21-verdensmesterskabet, mens den individuelle verdensmester i speedway måske også bliver fundet. Foto...

Del på sociale medier