NYBAGT DANSK MESTER DRØMMER OM VM MEDALJE

13/09/2023

I fredags kørte Emil Breum fra Ribe sig ind i kongerækken af danske U21-mestre i speedway, og på fredag aften har han muligheden for at tage en VM medalje, og dermed sige farvel til U21-regi med bravur.

Foto: Leif P. Lauridsen

Af Ib Søby

Det er den 21-årige Emil Breums sidste sæson som U21- kører, og derfor følte han det også som et naturligt skridt i karrieren, da han i fredags vandt det prestigefyldte danske mesterskab på Moldow Arena i Holsted.

– Ja, jeg så mig selv som en af favoritterne i Holsted, og har generelt haft en rigtig god sæson. Derfor føler jeg også, at glæden over DM titlen kan give mig et løft på fredag aften ved SGP2 – U21 VM – afgørelsen på Vojens Speedway Center, siger Emil Breum.

Forrige fredag foran knapt 1.000 tilskuere i Holsted, skiftes nu ud med omkring 3-5.000 tilskuere, og millioner af tv-seere verden over, når Vojens Speedway Center for 3. gang i speedwayhistorien skal krone en ungdomsverdensmester.

Opmærksomheden giver dog ikke Emil Breum søvnløse nætter.

– Nej, jeg tager det stille og roligt de næste dage, løber nogle ture, og forbereder mig optimalt som jeg plejer.

Emil Breums målsætning er klar. Han vil gerne på podiet to gange, først for selve den afgørende VM runde, dernæst som medaljetager i årets samlede klassement.

– Jeg kan ikke se hvorfor det ikke skulle kunne lade sig gøre. Den 2. runde i polske Gorzow gav et stort boost med en 3. plads. Som i VM Grand Prix handler det om at score 8-9 point i de tyve indledende heats, så kommer semifinalerne og finalen, hvor spillet er helt åbent, mener Emil Breum.

Det vil kræve blegt og mirakler hvis det skulle blive til guld på fredag, for det polske supertalent Mateusz Cierniak har vundet de to første afdelinger og fører suverænt med 40 point. Derefter ligger australske Kenan Rew og polske Bartlomiej Kowalski på 30 point og Breum på 26.

Lige i hælene følger dog en anden stærk polak Damian Ratajczak med 25.

– Mateusz Cierniak er en fantastisk kører. Han kører utroligt stærkt og er forrygende til at overhale. Man ved ikke hvor man har ham. Hvis jeg kigger mig tilbage over venstre skulder, drøner han forbi til højre. Men igen, Gorzow viste mig at jeg kan være med i toppen, og det vil jeg gerne kunne understrege på fredag i Vojens, siger Emil Breum.

Danmark har også Esben Hjerrild og Nicklas Heiselberg med i SGP2, mens aftens wildcard er tildelt den kun 19-årige SES – Sønderjylland Elite Speedway profil Jesper Knudsen.

Fredag 15. september 19.00

2023 JØRGEN HANSEN BILER FIM SGP2 OF DENMARK – VOJENS 

https://www.billetlugen.dk/event/2023-joergen-hansen-biler-fim-speedway-gp2-of-denmark-vojens-speedway-center-16103594/

Seneste nyheder

LYAGER SEJREDE I VOJENS

Foto: John Bo Jensen Den 26-årige Slangerup kører Andreas Lyager vandt tirsdag aften den danske VM & EM kvalifikation på Vojens Speedway Center. Lyager henviste således Anders Thomsen og Rasmus Jensen til de næste pladser på podiet, mens Benjamin Basso og Frederik...

SAME OLD STORY !

For 3. år i træk tabte SES – Sønderjylland Elite Speedway åbningsmatchen mod Holsted Tigers.Nøjagtig som i fjor lød cifrene 37-47 i Holsteds favør. På en halvkold forårsaften, hvor staben havde slidt og slæbt for at gøre banen klar på Vojens Speedway Center, kunne SES...

Fighter Wing elever til speedway

De unge elever på flymekaniker-uddannelsen på Fighter Wing i Skrydstrup får også i 2024 muligheden for at opleve en anden form for teknik og teamwork, når de gratis kan besøge naboerne på Vojens Speedway Center, og opleve tohjulet motorsport i verdensklasse. SES...

Stjernefelt til VM og EM kvalifikation i Vojens

SES – Sønderjylland Elite Speedway har Anders Thomsen, Mads Hansen og Jesper Knudsen til start, når Vojens Speedway Center igen er vært for den nationale VM og EM kvalifikation, til dette års EM-serie og næste års grandprix-serie. Mads Hansen og Benjamin Basso i...

Del på sociale medier