Indlæser...

IVERSEN: FLOPPET I PRAG SVED HÅRDT

Lørdag aften køres årets fjerde Grand Prix i Hallstavik. Det er med rygsmerter, at Leon Madsen kommer til Sverige som VM-etter sammen med polske Patryk Dudek. For Niels Kr. Iversens vedkommende handler det om at genfinde fart og momentum efter blamagen i Prag, hvor han kørte et af sin karrierers svageste VM-løb.

Af Ib Søby

Med kun 3 point i den tjekkiske hovedstad dumpede Niels Kr. Iversen ned på klassementets 8. plads. Den plads, som traditionelt er livgivende i forhold til næste års grandprix-serie. Men for en klassekører som Niels Kr. Iversen, der har 85 grandprix-løb, fem sejre og VM-bronze på sit CV, er det ikke dér, han bør ligge og kæmpe.

– Nej, jeg skal op og slås med i medaljekampen, og der er trods alt syv løb endnu og mange point at vinde. Men for at være ærlig, var jeg og mit team rystet over vores ringe præstation i Prag. Det var en aften, som gjorde ondt i sjælen flere dage efter, fortæller Niels Kr. Iversen.

– Vi har analyseret og testet for at finde en forklaring på vores manglende fart, men uden at kunne sætte finger på den rigtige løsning. Det er dybt frustrerende som speedwaykører, når grejet og opsætningen lige mangler det sidste, og man desperat leder efter forklaringen. En forklaring, som et eller andet sted også ligger i samspillet mellem motorcykel og kører, erkender Iversen.

Den 37-årige syvdobbelte danske mester og firedobbelte holdverdensmester ligger dog ikke søvnløs i sit britiske hjem, selv om han ikke har følt sig 100% på toppen siden årets første VM-grandprix i Warszawa i maj.

– Jeg er sikker på, det nok skal komme. Vi arbejder hele tiden på forbedringer, og i speedway er der som bekendt kun et enkelt heat mellem succes og fiasko. Grandprix- serien er på et utroligt højt niveau, hvor alle i feltet kan vinde store sejre eller have aftener, hvor man rammer helt forbi, siger Niels Kr. Iversen, der glæder sig til HZ Bygg Arena i Hallstavik.

– Det er en bane, som jeg kender udmærket fra den svenske liga, hvor Rospiggarna har hjemmebane. Så vidt jeg ved, har de fået en ny belægning for nylig, men det betyder måske ikke så meget, fordi banerne i grandprix-sammenhæng ofte er anderledes end til liga-løb.

Australske Jason Doyle og Max Fricke og britiske Robert Lambert, som alle er med på lørdag, kører til daglig for Rospiggarne. I øvrigt sammen med danske Rasmus Jensen. I fjor fik den svenske veteran Andreas Jonsson et wildcard i Hallstavik, men på lørdag bliver det Vetlanda-køreren, Oliver ” Vispen” Berntzon, som får en aften med verdenseliten.

Rygsmerter plager Leon Madsen

Årets foreløbige overraskelse, den danske europamester Leon Madsen, har i et interview med speedwaygp.com nedtonet forventningerne en smule inden lørdagens VM-opgør. Madsen har i de seneste uger fået behandlinger for smerter i ryggen, hvilket ikke skyldes et styrt på banen.

– I min familie døjer vi lidt med smerter i ryggen. Det er nok arveligt, og selvfølgelig ikke optimalt for en speedwaykører, hvor man i forvejen slider hårdt på kroppen, fortæller Leon Madsen.

– Jeg håber at være frisk på lørdag, og ellers må vi se, om en Leon Madsen på 80 % vil være god nok til at holde sig inde i VM-kampen, siger danskeren til speedwaygp.com

Efter lørdagens løb holder grandprix-serien sommerpause frem til Wroclaw den 3. august. Men Leon Madsen og Niels Kr. Iversen får ikke megen tid til at nyde pausen, for de kører årets finale i par-VM – Speedway of Nations – i russiske Togliatti i weekenden den 20. og 21. juli.

Allerede næste weekend tager Leon Madsen også hul på sit forsvar af EM-titlen, når årets SEC-serie indledes i tyske Güstrow. Det er den serie, som rammer Vojens Speedway Centers genåbningsløb lørdag den 10. august.

VM stillingen:

1      Patryk Dudek, Polen, 40

1      Leon Madsen, Danmark, 40

3      Bartosz Zmarzlik, Polen 36

4      Frederik Lindgren, Sverige 32

5      Emil Saytfudinov, Rusland 30

6      Martin Vaculik, Slovakiet, 28

7      Janusz Kolodziej, Polen, 28

8      Niels Kr. Iversen, Danmark, 24

..

9      Jason Doyle, Australien, 23

10    Artem Laguta, Rusland, 22

11    Robert Lambert, England, 21

12    Matej Zagar, Slovenien, 20

Verdensmester Tai Woffinden er ude på grund af skade og amerikanske Greg Hancock holder pause på grund af sin hustrus sygdomsforløb. 

Finalen 2018:

Maciej Janowski, Frederik Lindgren, Bartosz Zmarzlik, Tai Woffinden

Individuelle danske triumfer på svensk grund:

1971: Nya Ullevi, Gøteborg, Ole Olsen verdensmester.

1984: Nya Ullevi, Gøteborg, Erik Gundersen verdensmester.

1991: Nya Ullevi, Gøteborg, Jan O. Pedersen verdensmester.

1995: Linköping Motorstadion, Tommy Knudsen grandprix vinder.

2004: Nya Ullevi, Gøteborg, Hans Andersen grandprix vinder.

2010: Nya Ullevi, Gøteborg, Kenneth Bjerre grandprix vinder.

2013: Friends Arena, Stockholm, Niels Kr. Iversen grandprix vinder.

2015: G&B Arena, Målilla, Nicki Pedersen grandprix vinder.

 

Seneste nyheder

DM Finale 2020: COVID-19 opdatering

Fredag har statsminister Mette Frederiksen meddelt, at der fra lørdag den 19. september til søndag den 4. oktober indføres yderligere restriktioner for at komme de stigende Covid-19-tal til livs, og det indebærer blandt andet, at det igen bliver med maksimalt 500...

DM BILLETSALG SKUDT I GANG

2.000 speedwayfans kan nu sikre sig adgang til at opleve opgøret om at træde ind i kongerækken af danske mestre. De 700 som i forvejen havde købt billet, er sikret adgang. Trods store ekstra udgifter til fx stole, hegn og andre corona-foranstaltninger har ledelsen på...

NICOLAI KLINDT SKIFTER TIL SES – SØNDERJYLLAND ELITE SPEEDWAY

Foto: Klindt Racing Fra 2021 får den 31-årige danske speedwaystjerne Nicolai Klindt ny hjemmebane i Metal Speedway League. Han bytter Moldow Arena i Holsted ud med Vojens Speedway Center. Af Ib Søby Efter ni sæsoner i landets mest vindende klub, Holsted, søger...

ANDERS THOMSEN BLIVER HOS SES – SØNDERJYLLAND ELITE SPEEDWAY

Den 26-årige fynbo Anders Thomsen - som i den kommende weekend kører to VM Grand Prix løb - har valgt Vojens Speedway Center som hjemmebane i 2021. Det danske speedwaymiljø havde set frem til, at Vojens i 2020 gjorde comeback i Metal Speedway League. En vis virus fik...

Del på sociale medier