DEN NYE LANDSTRÆNER

20/12/2022

Danmarks tredobbelte individuelle verdensmester Nicki Pedersen blev tirsdag formiddag udnævnt som ny landstræner i speedway.

Det meddeler DMU i en pressemeddelelse, hvor der dog ikke er anført noget om en eventuel assisterende træner, eller om Nicki Pedersen hermed stopper sin aktive karriere.

Foto: Discovery

Af Ib Søby

Nicki Pedersen udtaler i meddelelsen:

– Jeg har selv arbejdet mig op gennem rækkerne og prøvet kræfter med stort set alt indenfor sporten på højeste niveau. De erfaringer vil jeg nu kunne give videre til den næste generation og hjælpe dem med at navigere i deres karriere og udvikling.

Nicki Pedersen lægger ikke skjul på, at Danmark i øjeblikket har nogle særdeles dygtige kørere i elite- og ungdomsrækkerne. Der er et kæmpe potentiale, men det er ikke nok, hvis Danmark skal endnu længere frem i speedwaysporten.

– Ambitionen og viljen skal være der hos kørerne for at nå til tops. Det er noget af det vigtigste at holde fast i som landsholdskører. Som landstræner skal jeg kunne mærke, at de forfølger deres egne ambitioner, og med det på plads kan jeg både coache dem bedst muligt og presse dem yderligere, fortæller Nicki Pedersen.

For Danmarks Motor Union har det været vigtigt, at lande en aftale med en stor og markant profil, i håbet om at tiltrække flere talenter:

– I dag er vi nede på kun 350 aktive speedwaykørere i Danmark. Det gør selvfølgelig speedways bidrag til Danmarks Motor Union beskedent, hvor talentmassen er lille, de frivillige for få og baner lukker, fremfor at nye åbner. Derfor arbejder vi også for at få en ny storhedstid i sporten, siger Jørgen Bitsch som er formand for Danmarks Motor Union.

– Vores dominans i 1980’erne blev sikret gennem et fantastisk, velorganiseret ungdomsarbejde med mange aktive og en decideret talentfabrik. Det skal vi tilbage til, også med hjælp fra blandt andet vores ungdomstræner Erik Gundersen. Og Nicki Pedersen er da også en mediedarling, der kan trække unge talenter til med muligheden for at blive guidet af den tidligere verdensmester.

Danske Landstrænere i speedway

Før 1991, hvor DMU og Team Danmark oprettede en landstrænerstilling, brugte man frivillige og ulønnede holdledere, som varetog det praktiske omkring landsholdenes deltagelse i internationale turneringer, ligesom DMU også sendte en repræsentant med ud til individuelle opgave.

Det har bl.a. været Willy Nielsen, Jørgen Dorcheus, Oluf Frimodt Pedersen, Ole Olsen, Jørgen Jensen, Hardy Jensen, Kjeld Lund. 

1991 – 2001  Erik Gundersen

2002 – 2005  Jacob Olsen

2005 – 2010  Jan Stæchmann

2010 – 2016  Anders Secher

2016 – 2022  Hans Nielsen og Henrik Møller

Seneste nyheder

SAM JENSEN FRITSTILLET FRA SES

Foto: Frank Cilius Den 27-årige Sam Jensen har, i forståelse med holdledelsen på SES – Sønderjylland Elite Speedway, ønsket en fritstilling, så han får muligheden for at køre for andre hold i SpeedwayLigaen i denne sæson.-  Jeg vil gerne ud og køre så meget som...

THOMSEN STYRT KOSTER SES SEJR

Et crash mellem Anders Thomsen og unge Mikkel Andersen i heat nummer fem kostede dyrt for SES – Sønderjylland Elite Speedway, som måtte se sig besejret af Slangerup Speedway Klub, onsdag aften på Vojens Speedway Center. Foto: Frank Cilius Af Ib Søby Efter 14. og...

VM ÅBNING I DONJI KRALJEVEC

Bartosz Zmarzlik er storfavorit til at generobre VM titlen i 2024, hvor 2021 verdensmester Artem Laguta og Emil Saytfudinov, stadig er udelukket på grund af den russiske krig i Ukraine. Er der nogen som, i det lange løb, kan knække koden Zmarzlik? Det er det simple...

Tag Bussen til VM Speedway

Foto: Vikingbus Spar på brændstof og miljø. Nu kan man tage bussen – ud og hjem - til dette års 2024 DeluxeHomeart FIM Speedway Grand Prix på Vojens Speedway Center, lørdag den 14. september. I et nyt samarbejde med Vikingbus tilbyder Vojens Speedway Center muligheden...

Del på sociale medier