DEN NYE LANDSTRÆNER

20/12/2022

Danmarks tredobbelte individuelle verdensmester Nicki Pedersen blev tirsdag formiddag udnævnt som ny landstræner i speedway.

Det meddeler DMU i en pressemeddelelse, hvor der dog ikke er anført noget om en eventuel assisterende træner, eller om Nicki Pedersen hermed stopper sin aktive karriere.

Foto: Discovery

Af Ib Søby

Nicki Pedersen udtaler i meddelelsen:

– Jeg har selv arbejdet mig op gennem rækkerne og prøvet kræfter med stort set alt indenfor sporten på højeste niveau. De erfaringer vil jeg nu kunne give videre til den næste generation og hjælpe dem med at navigere i deres karriere og udvikling.

Nicki Pedersen lægger ikke skjul på, at Danmark i øjeblikket har nogle særdeles dygtige kørere i elite- og ungdomsrækkerne. Der er et kæmpe potentiale, men det er ikke nok, hvis Danmark skal endnu længere frem i speedwaysporten.

– Ambitionen og viljen skal være der hos kørerne for at nå til tops. Det er noget af det vigtigste at holde fast i som landsholdskører. Som landstræner skal jeg kunne mærke, at de forfølger deres egne ambitioner, og med det på plads kan jeg både coache dem bedst muligt og presse dem yderligere, fortæller Nicki Pedersen.

For Danmarks Motor Union har det været vigtigt, at lande en aftale med en stor og markant profil, i håbet om at tiltrække flere talenter:

– I dag er vi nede på kun 350 aktive speedwaykørere i Danmark. Det gør selvfølgelig speedways bidrag til Danmarks Motor Union beskedent, hvor talentmassen er lille, de frivillige for få og baner lukker, fremfor at nye åbner. Derfor arbejder vi også for at få en ny storhedstid i sporten, siger Jørgen Bitsch som er formand for Danmarks Motor Union.

– Vores dominans i 1980’erne blev sikret gennem et fantastisk, velorganiseret ungdomsarbejde med mange aktive og en decideret talentfabrik. Det skal vi tilbage til, også med hjælp fra blandt andet vores ungdomstræner Erik Gundersen. Og Nicki Pedersen er da også en mediedarling, der kan trække unge talenter til med muligheden for at blive guidet af den tidligere verdensmester.

Danske Landstrænere i speedway

Før 1991, hvor DMU og Team Danmark oprettede en landstrænerstilling, brugte man frivillige og ulønnede holdledere, som varetog det praktiske omkring landsholdenes deltagelse i internationale turneringer, ligesom DMU også sendte en repræsentant med ud til individuelle opgave.

Det har bl.a. været Willy Nielsen, Jørgen Dorcheus, Oluf Frimodt Pedersen, Ole Olsen, Jørgen Jensen, Hardy Jensen, Kjeld Lund. 

1991 – 2001  Erik Gundersen

2002 – 2005  Jacob Olsen

2005 – 2010  Jan Stæchmann

2010 – 2016  Anders Secher

2016 – 2022  Hans Nielsen og Henrik Møller

Seneste nyheder

Dansk-tysk speedway samarbejde fortsætter

I fem dage i marts kommer Vojens Speedway Center til at fyldes af danske og tyske speedwaytalenter, når Speed1future løber af stablen. Samarbejdet over grænsen, der blev påbegyndt i 2022, hvor træningsdagene blev hæmmet af tyske covid restriktioner, kulminerer med et...

Rejsen mod VM & EM starter i Vojens den 5. april

Danmarks bedste speedwaykørere bliver udsat for en hård test, allerede onsdag den 5. april, hvor årets nationale kvalifikation til VM Grand Prix serien 2024 - og til dette års SEC EM - skal afgøres på Vojens Speedway Center. Det bliver samtidig første gang, at det...

2023 bliver et spændende år

I årets julehilsen kigger Jacob Olsen frem mod 2023, et år der byder på 2 Grand Prix løb i Vojens og et ligahold der skal ud at forsvare deres titel. Først og fremmest er jeg glad for, at vi kan stå her ved årets slutning og kigge tilbage på et år, hvor det var muligt...

SES HÆDRET I HADERSLEV

Fra venstre, Helge Frimodt Pedersen, Benjamin Basso, Mads Skau, Peter Bøndergaard, Jesper Knudsen, Claus Ørts, Nicolai Klindt, Jonas Knudsen, Jacob Olsen og Christina Thomas Lassen.Foto: Haderslev Kommune Af Ib Søby Årets danske holdmestre i speedway SES –...

Del på sociale medier