Anders Thomsen: 2024 skal være mit år

04/01/2024

Nytårsdag fyldte den dobbelte danske mester og grandprix-vinder Anders Thomsen 30 år. Til marts sidder han igen på en speedwaycykel, med klare mål for den kommende sæson, hvor comeback i grandprix-serien er det vigtigste.

Af Ib Søby

Det internationale speedwaymiljø, og millioner af tv seere, holdt vejret i nogle minutter, efter Anders Thomsen brutalt var fløjet ud over barrieren i heat 2 under det lettiske grandprix på Bikerniecki Stadion i Riga, lørdag den 12. august.

For andet år i træk sluttede Thomsens sæson med et uhyggeligt styrt midt i sommerheden.

Det skete også i 2022 ved Grandprix Challenge i skotske Glasgow, men i kraft af sin fornemme grandprix sejr i Gorzow, samme år, fik Thomsen et wildcard til 2023.

– To sæsoner har jeg nu mistet slutrunderne for SES – Sønderjylland Elite Speedway og Stal Gorzow i Polen, og det danske grand prix i Vojens, hvilket selvfølgelig har været dybt frustrerende. Men jeg er stadig ved godt mod, og tror på, at de ufrivillige pauser kan komme mig til gode i de kommende år, siger Anders Thomsen.

– Det er måske godt nok, at komme en tur ud på sidelinjen i 2024, for jeg har ikke været tilfreds med mit grej og mine præstationer i grandprix-serien, hvor det er blevet til 19 heatsejre ud af 142, reflekterer Anders Thomsen.

Efteråret er gået med sponsorarbejde og genoptræning i samarbejde med Team Danmarks fysioterapeuter i Aarhus.

Foto: Discovery Events

Nytårsbarn

Sammen med tvillingesøster Stine, kunne Anders Thomsen runde 30 år dagen efter nytårsaften.

– Det er jo lidt specielt, at vi har fødselsdag dagen efter den store fest, og vi ved aldrig hvem der dukker op, og om de har tømmermænd, men på den anden side har vi jo aldrig prøvet andet, smiler Anders Thomsen.

– Det er ikke fordi at alderen presser, men alligevel føler jeg, at der er nogle mål som jeg gerne vil nå at indfri i de kommende år. Jeg drømmer om mere succes i grandprix-serien, et Hold-VM til Danmark, og flere mesterskaber, både individuelt og til SES – Sønderjylland Elite Speedway.

Challenge i Pardubice

Vejen mod grandprix 2025 begynder med den danske VM/EM kvalifikation i april. Herefter følger næste udfordring med fire runder i Abensberg, Debrechen, Lonigo og Zarnovica i slutningen af maj.

De kørere som klarer sig igennem, mødes i den afgørende Grandprix Challenge i tjekkiske Pardubice i oktober, samme weekend hvor man også afvikler speedwaysportens ældste klassiker ” Den Gyldne Hjelm”.

– Jeg skulle gerne nå frem til Pardubice i oktober, og det er en bane som passer mig fint, siger Anders Thomsen, og henviser til 2015, hvor han sikrede sig U21 VM sølv netop i Pardubice.

Takket være en trofast og vedholdende sponsorgruppe har Anders Thomsen ikke mærket en større økonomiske nedgang, trods de to mistede efterårs-sæsoner.

– Jeg mærker stor opbakning og føler mig privilegeret, men selvfølgelig brænder jeg for at komme på banen igen og bevise, at jeg hører til i verdenseliten, siger Anders Thomsen.

Den første match som holdkaptajn for SES – Sønderjylland Elite Speedway køres mod Holsted Tigers, onsdag den 10. april på Vojens Speedway Center.

Seneste nyheder

SYMFONISK SPEEDWAY

Lørdag den 22. juni - 16.00 – opføres Haderslev Symfonien på Skamlingsbanken, og der er gratis adgang for alle. Det musikalske værk fokuserer på dagliglivet i Haderslev Kommune, og her har den britiske komponist Juliana Hodkinson valgt at inddrage speedway  som et...

SPEEDWAY FEST I SVERIGE

Hele otte danske speedwaystjerner kommer i aktion, når Skrotfrag Arena i Målilla byder op til weekendens festival i speedway. Både SGP4, første runde af SGP2, og selvfølgelig det svenske grandprix i VM serien, skal køres over to dage. Se tidsplan og hvor det vises...

MIKKEL ANDERSEN OG VILLADS NAGEL OGSÅ KLAR TIL SGP2

Fra venstre: Mikkel Andersen & Jesper Knudsen. Foto: Frank Cilius Danmark får hele fem kørere med i årets U21 VM serie –SGP2 – som indledes på fredag i svenske Målilla. Efter weekendens kvalifikationsrunder klarede Jesper Knudsen, William Drejer og Bastian...

REGNEN VANDT I VOJENS

Foto: Frank Cilius Både vejrguderne og Team Fjelsted forhindrede, at SES - Sønderjylland Elite Speedway fik brudt den ” onde” cirkel, og måtte indkasserer det syvende nederlag af syv mulige.Matchen blev afbrudt efter ni heats, hvor fynboerne førte 31-23. Hermed...

Del på sociale medier