Anders Thomsen: 2024 skal være mit år

04/01/2024

Nytårsdag fyldte den dobbelte danske mester og grandprix-vinder Anders Thomsen 30 år. Til marts sidder han igen på en speedwaycykel, med klare mål for den kommende sæson, hvor comeback i grandprix-serien er det vigtigste.

Af Ib Søby

Det internationale speedwaymiljø, og millioner af tv seere, holdt vejret i nogle minutter, efter Anders Thomsen brutalt var fløjet ud over barrieren i heat 2 under det lettiske grandprix på Bikerniecki Stadion i Riga, lørdag den 12. august.

For andet år i træk sluttede Thomsens sæson med et uhyggeligt styrt midt i sommerheden.

Det skete også i 2022 ved Grandprix Challenge i skotske Glasgow, men i kraft af sin fornemme grandprix sejr i Gorzow, samme år, fik Thomsen et wildcard til 2023.

– To sæsoner har jeg nu mistet slutrunderne for SES – Sønderjylland Elite Speedway og Stal Gorzow i Polen, og det danske grand prix i Vojens, hvilket selvfølgelig har været dybt frustrerende. Men jeg er stadig ved godt mod, og tror på, at de ufrivillige pauser kan komme mig til gode i de kommende år, siger Anders Thomsen.

– Det er måske godt nok, at komme en tur ud på sidelinjen i 2024, for jeg har ikke været tilfreds med mit grej og mine præstationer i grandprix-serien, hvor det er blevet til 19 heatsejre ud af 142, reflekterer Anders Thomsen.

Efteråret er gået med sponsorarbejde og genoptræning i samarbejde med Team Danmarks fysioterapeuter i Aarhus.

Foto: Discovery Events

Nytårsbarn

Sammen med tvillingesøster Stine, kunne Anders Thomsen runde 30 år dagen efter nytårsaften.

– Det er jo lidt specielt, at vi har fødselsdag dagen efter den store fest, og vi ved aldrig hvem der dukker op, og om de har tømmermænd, men på den anden side har vi jo aldrig prøvet andet, smiler Anders Thomsen.

– Det er ikke fordi at alderen presser, men alligevel føler jeg, at der er nogle mål som jeg gerne vil nå at indfri i de kommende år. Jeg drømmer om mere succes i grandprix-serien, et Hold-VM til Danmark, og flere mesterskaber, både individuelt og til SES – Sønderjylland Elite Speedway.

Challenge i Pardubice

Vejen mod grandprix 2025 begynder med den danske VM/EM kvalifikation i april. Herefter følger næste udfordring med fire runder i Abensberg, Debrechen, Lonigo og Zarnovica i slutningen af maj.

De kørere som klarer sig igennem, mødes i den afgørende Grandprix Challenge i tjekkiske Pardubice i oktober, samme weekend hvor man også afvikler speedwaysportens ældste klassiker ” Den Gyldne Hjelm”.

– Jeg skulle gerne nå frem til Pardubice i oktober, og det er en bane som passer mig fint, siger Anders Thomsen, og henviser til 2015, hvor han sikrede sig U21 VM sølv netop i Pardubice.

Takket være en trofast og vedholdende sponsorgruppe har Anders Thomsen ikke mærket en større økonomiske nedgang, trods de to mistede efterårs-sæsoner.

– Jeg mærker stor opbakning og føler mig privilegeret, men selvfølgelig brænder jeg for at komme på banen igen og bevise, at jeg hører til i verdenseliten, siger Anders Thomsen.

Den første match som holdkaptajn for SES – Sønderjylland Elite Speedway køres mod Holsted Tigers, onsdag den 10. april på Vojens Speedway Center.

Seneste nyheder

BERNTZON FORTSÆTTER HOS SES

Den 30-årige svenske topkører Oliver Berntzon fortsætter sin danske karriere hos SES – Sønderjylland Elite Speedway i 2024. Hermed er SES truppen på ni kørere, inden transfervinduet lukker den 1. marts. Af Ib Søby Tilbage i 2010 var Oliver Berntzon også en del af...

Mads Hansen: Stabilitet er styrke

Den 23-årige Mads Hansen er Sønderjyllands mest markante speedwayprofil i mange år. Han håber på landshold, grandprix wildcard til Vojens, og deltagelse i SEC EM serien i 2024. Men hans altoverskyggende mål er, at udvise stabilitet og fremgang for sine klubhold i...

ZMARZLIK KÅRET AF JOURNALISTER

Foto: Discovery En udvalgt panel af 18 speedway-journalister fra hele verden, har kåret den firedobbelte verdensmester Bartosz Zmarzlik som klodens suverænt bedste i 2023. Hermed blev Zmarzlik den allerførste vinder af den ny-indstiftet pris DET GYLDNE HJUL, anført af...

HANS ANDERSEN STOPPER

En af Danmarks mest succesrige speedwayprofiler gennem tiderne har valgt at stoppe. Efter 23 år som professionel, har Hans Andersen besluttet trække sig tilbage fra den sport, hvor han har givet de danske fans en række store oplevelser - Det føles rigtigt nu. Jeg...

Del på sociale medier